Pelikaan S op drempel Tweede Klasse, titel lonkt voor VEV’67

REGIO – Zowel VEV’67 als Pelikaan S zijn nog één overwinning verwijderd van de titel. VEV’67 won zaterdag op eigen veld overtuigend met 5-0 van hekkensluiter Zwaagwesteinde, terwijl Pelikaan S de topper tegen VVG met 2-1 won. Ook Haulerwijk kan aanstaande zaterdag het kampioenschap in de Vijfde Klasse C pakken.
VEV’67 won op eigen terrein met 5-0 van het povere Zwaagwesteinde. Het was kat en muis, waarbij de kat vergat vaker dan vijf keer te scoren. Voor de rust doelpuntten de Leeksters slechts twee keer, na de thee ging het iets beter. Omdat ook concurrent Zuidhorn won, was het nog geen feest op Oostindie. De doelpunten van de Leeksters kwamen op naan van de naar ACV vertrekkende Age Wim van der Zee, Enrico Wardenier, Marwin van Wijk, Jeffrey Visser en Rense Dijk.
Marum verloor in Hallum van Wykels, dat daardoor de tweede plaats overnam van de ploeg van trainer Marcel Poll. Marum zelf zakte door de nederlaag naar de vierde plaats. De zege voor de thuisclub was in orde, al viel de beslissende 2-0 – doelpunt Gwen Dijkstra- pas in de slotseconde van de wedstrijd. Wykels won met name op basis van strijd en fysieke kracht.
In Groningen speelde Pelikaan S de wedstrijd van het jaar tegen koploper VVG (FOTO). Bij een zege van de thuisclub was de titel voor VVG een feit geweest. Er kwamen zaterdag liefst 1200 mensen naar Groningen. De kijklustigen zagen een nerveus Pelikaan S in de eerste helft. Al na twee minuten liep de ploeg van trainer John de Hoop bovendien tegen een achterstand aan. Jasper Ludema schoot toen al een vrije trap ineens binnen. Daarna was het duel in evenwicht. Beide ploegen gaven niet heel veel weg en veel spektakel was er niet. De zinderende spanning vergoedde echter veel. Ook na de thee was het duel in balans. Pelikaan S beschikt echter over Freddy de Grooth. De tot dan toe onzichtbare spits tekende in minuut 65 voor de gelijkmaker, en zette de bezoekers twee minuten later zelfs op voorsprong: 1-2. Daarna probeerde VVG het wel, de ploeg uit Oostwold bleef echter fier overeind. Een zege op Appingedam aanstaande zaterdag is voldoende voor de titel: opnieuw een geweldige prestatie van de ploeg uit Oostwold. HFC’15 verloor in 3C met liefst 6-3 van Noordwolde. Beide ploegen maakten er ondanks de hitte een spektakelstuk van. Bij de thuisclub was Bart Hollink de grote man door liefst vier keer te scoren. Namens de bezoekers uit Hoogkerk scoorden Joost van der Meijs (2) en Leon Hofsteenge. Ondanks de nederlaag handhaaft HFC’15 zich in de middenmoot.
ONR gaf de titel weg in Borger, door daar met 2-1 te verliezen van de gelijknamige thuisclub. Bij winst had zaterdag de kampioenswedstrijd tegen Tonego op het programma gestaan, nu kunnen de oranjehemden zich volledig richten op de nacompetitie. ONR begon nog wel aardig in Borger en nam via Leon Schievels een 1-0 voorsprong,. Oud Roner Luuk Kenter maakte tien minuten voor de rust gelijk, en drie minuten voor tijd ging de gifbeker voor ONR helemaal leeg en heeft het duel van aanstaande zaterdag geen waarde meer voor de oranjehemden, al kunnen ze runner-up Elim nog wel een handje helpen door koploper Tonego te verslaan. In dezelfde klasse was Veenhuizen in Coevorden kansloos bij CSVC. Het werd 3-0 en dat was conform het wedstrijdbeeld. Na dik twintig minuten was het duel al gespeeld. Toen al hadden Cremer en Bos namens de thuisclub gescoord. Na een uur werd het via Huizing 3-0 en ging het duel uit als de overbekende nachtkaars.

De voetballers van Haulerwijk kwamen zaterdag niet in actie. Zaterdag is een overwinning op Kootstertille (uit) echter voldoende voor de titel. Dat zal overigens nog geen eenvoudige opgave worden, want de Tilsters bezetten momenteel de vierde plaats.