Pelikaan S walst over Gramsbergen

||||||||||
|||||||||| Foto: ||||||||||

Nummer drie geen partij voor Oostwolmers

OOSTWOLD – Pelikaan S had op het eigen kunstgras geen kind aan Gramsbergen. De bezoekers uit Overijssel kwamen weliswaar als nummer drie naar Oostwold, maar van een echte topper was geen sprake. De wedstrijd eindigde in 8-1.
Vooraf had trainer Freddie Strating aangegeven dat Pelikaan S stabieler is en de vele blessures goed opgevangen kunnen worden. De selectie bestaat uit 18 goed gemotiveerde spelers, die een veelheid aan ervaring herbergt. De technisch begaafde spelers maken er een compleet team van. Het is een hecht team geworden, die ook tijdens de trainingen gas geven.

De wedstrijd begon een kwartier later, daar de chauffeur van de bus van Gramsbergen de route naar Oostwold (Oldambt) had genomen. Het prachtige lenteweer maakte dat de toeschouwers geen problemen met het oponthoud hadden.

Gezien de uitwedstrijd kun je denken dat er een pittig strijd zal ontstaan. Niets is minder waar. De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn bepalend voor de wedstrijd geweest. Al in de zesde minuut geeft Handrit Hoxhaj, na een prachtige individuele actie, een afgemeten voorzet op Sergio van Dijk, die er 1-0 van maakt.

Gramsbergen stribbelt in deze fase nog wat tegen, maar is eigenlijk onmachtig. Keeper Devon Haarsma moet nog een  keer handelend optreden.

Wesley Tankink laat in de tiende minuut een goede actie zien in de 16 meter. De dienstdoende fotograaf bewijst dat het een onterechte strafschop is, daar de verdediger van Gramsbergen duidelijk de bal speelt. Het cadeautje wordt door Sergio van Dijk verzilverd.

Vanaf dit moment is Gramsbergen geen enkele partij meer voor Pelikaan S. Door verzorgd en technisch voetbal laat de ploeg van Strating zien dat er geen twijfel bestaat wie dit seizoen Pelikaan S nog kan stoppen.

In de loop van de eerste helft loopt Pelikaan S uit naar een 4-0 voorsprong. Een goede individuele actie van Madjidd Allaui met een schuiver in de hoek van het doel en Jeroen Haan, die na een geweldige dieptepass van Wesley Tankink beheerst de bal in het doel schuift.

De motor van de ploeg is Handrit Hoxhaj, maar hij komt helaas niet meer terug in de tweede helft. Na een behoorlijke tackle op zijn enkel wordt hij door ‘good old’ Anton Jongsma vervangen. Pelikaan S komt als een wervelwind uit de kleedkamer. Binnen no time scoort Jeroen Haan de 5-0. De laatste verdediger gaat wel heel erg in de fout door over de bal te trappen en Haan de vrije tocht naar het doel te verschaffen.  Daarmee is natuurlijk alle geloof bij Gramsbergen weggenomen.

Na een sporadische uitval van Gramsbergen krijgt keeper Haarsma een schot te verwerken. In de volgende minuten is er een fase, waarin Pelikaan S het spel bepaalt maar niet echt doorzet. Na een overtreding op van Dijk rond de 16 meter lijn, volgt er een vrije trap. Deze wordt door Jongsma prima ingeschoten. De keeper verwerkt de bal niet goed. De verdienstelijk spelende Madhat Aldjejab is zeer attent en scoort beheerst de 6-0.

Van een echte wedstrijd tussen de nummers 1 en 3 is al heel lang geen sprake meer. De concentratie bij de ploeg van Strating valt na deze stand ver terug. Het moet gezegd dat Gramsbergen het wel probeert, maar geen potten kan breken. Door concentratiegebrek komt de tegenpartij op rechts door. De voorzet die volgt wordt niet goed verdedigd en prompt wordt er de bal door Rutger Dijk in het doel van Pelikaan S gewerkt.

Scheidsrechter Noppers, die een gemakkelijke middag had, geeft na een struikelpartij een penalty aan Gramsbergen. De toegekende strafschop wordt door een goede reactie van keeper Haarsma tot corner verwerkt.

Inmiddels is topscorer Fahim Bellghroub binnen de lijnen gekomen. Dat dit een goede technicus is, laat hij door mooie acties direct zien. In de laatste tien minuten van de wedstrijd verhoogt hij de score voor zijn ploeg naar 8-1.

Met 11 punten voor en een wedstrijd minder dan de naaste belager Knickerbockers, kan de ploeg uit Oostwold de laatste elf wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor PelikaanS, dat zich kan voorbereiden op de bekerclash aanstaande dinsdag thuis tegen Staphorst.