Pinchhitter Enrico Wardenier helpt VEV’67 aan eerste zege; ONR nog met lege handen

REGIO – In de tweede ronde was er de eerste winst voor VEV’67 (1-2 bij Viboa) een feit. Enrico Wardenier nam beide doelpunten voor zijn rekening. Het gedegradeerde SV Marum heeft nog de volle buit na twee duels. Ook Marum lijkt een topscorer in de ploeg te hebben: Rob Groefsema die al vijf keer het net vond. ONR daarentegen wacht nog op de eerste punten. Een doelpuntenfestijn bij CSVH, maar wel verlies: 5-3 tegen Noordscheschut. Derde klasser Veenhuizen verloor opnieuw ruim. Pelikaan S haalde flink uit: 9-0 bij GVAV. Freddy de Grooth trof vier keer de roos. Ook Boerakker scoorde er lustig op los: 7-1 tegen DIO Groningen.

VEV’67 heeft zich gerevancheerd voor de eerste seizoensnederlaag. De Leeksters pakten bij VIBOA op de valreep de volle winst, die ook verdiend was. Dit na een dramatische eerste helft, waarin de technische leiding niet het idee had dat het goed zou komen met VEV. Bij rust leidden de Winsumers met 1-0, na een vroege treffer. In de tweede helft tapten de gasten uit een ander vaatje. Trainer Ron de Boer paste een aanvallende wissel toe en dit had succes. VEV, dat achterin heerste, scoorde in de slotfase. Uitgerekend Enrico Wardenier, die eigenlijk niet fit genoeg was, maakte in blessuretijd de 1-1 en scoorde ook de winnende. Beiden op assist van Jeffrey Visser. De 1-2 werd gescoord uit een penalty. Leider Jonathan Klok was een tevreden man, zeker over Wardenier: “Het lijkt erop dat we een doelpuntenmaker gevonden hebben; een waardige vervanger van Age-Wim”. ONR staat na twee wedstrijden nog met lege handen. De Rodenaren gingen zaterdag bij Drenthina met 2-0 de boot in. De thuisclub kwam na twintig minuten op voorsprong na slecht uitverdedigen en zo de bal in de voeten van de tegenstander spelen. In de tweede helft ranselde de Roner keeper eerst een bal uit de kruising, waarna naief verdedigd werd en dat betekende de 2-0. Bij een strakke voorzet kon simpel worden ingelopen. “ONR toonde te weinig duelkracht. En na de 1-0 moet je aanvallend reageren. Snel vergeten”, vindt trainer Marco IJzer, terwijl zijn spelers kabaal maken in de bus. “Ze hebben eigen muziek mee en drinken. Daar worden ze soepeler van. Volgende keer dat vocht maar in de bidons”, ha”, aldus IJzer, die er wel mee kon leven om het verlies letterlijk weg te spoelen. Een doelpuntenfestijn bij Noordscheschut-CSVH dat in 5-3 eindigde, in het nadeel dus van de Hoogkerkers. Het publiek zag een mooie wedstrijd. CSVH begon sterk en kwam met 0-2 voor via Johan Honebeek en Frank van der Veen. Nog voor rust werd de zaak gelijkgetrokken. In de tien minuten voor rust en tien minuten na de pauze was CSVH niet attent genoeg en dat koste uiteindelijk de overwinning. De thuisclub stond een kwartier voor tijd met 5-2 voor. Toch was het nog niet gelopen koers. Nick Matulessy verkleinde de achterstand tot 5-3, waarna CSVH nog legio kansen kreeg . “Noordscheschut heeft dankbaar geprofiteerd van onze fouten”, wees trainer Ron Kramer, die over het geheel een redelijk gevoel over hield aan de wedstrijd. Derde klasser Marum staat fier bovenaan met ‘zes uit twee’. De manschappen van Marcel Poll wonnen het inhaalduel met 3-2 bij Helpman door drie voltreffers van Rob Groefsema. Dezelfde Groefsema voegde in de thuisontmoeting tegen Godlinze twee aan zijn totaal aan toe. Op ‘Marumnello’ werd het 5-3. Poll vond dat Marum in de beginfase te veel fouten maakte. Godlnze nam in deze lastige periode ook de leiding. Daarna kreeg ‘de Holten’-ploeg de controle over de wedstrijd en scoorde binnen tien minuten drie keer. Na een 3-2 ruststand maakte Haye van der Molen zijn tweede en Marum’s vierde treffer. Na de 5-3 was het niet spannend meer. Poll had hele mooie doelpunten gezien. “Om je vingers bij af te likken.” En was uiteraard in zijn nopjes met de perfecte start. Veenhuizen verloor ook de tweede partij, maar nu met nog dikkere cijfers: 5-0, van De Weide. Het leek erger dan het was. Veenhuizen begon te laat aan de wedstrijd en liet aanvankelijk de kaas van het brood eten tegen de degradant uit de tweede klasse. Na de 2-0 kwamen de gasten terug, maar hadden pech in de afwerking (Robert Elsinga trof de paal), maar waren ook niet scherp (Albert-Jan Moes). “Kansen afmaken is momenteel het probleem. Maar er is geen reden tot wanhopen, we konden aardig mee.” Is de ploeg uit Hoogeveen de ongeslagen koploper, Veenhuizen draagt voorlopig de rode lantaarn en wacht net als Scheemda nog op de eerste punten. Pelikaan S is ook nog ongeslagen. Na de 4-2 (en dus niet 3-2 zoals vorige week abusievelijk vermeld, red.) volgde een monsterachtige 0-9 bij GVAV. “Ik ging er vanuit dat het een hoge uitslag zou worden”, meldde voorzitter Wim Bulten die daarom rustig achterover kon leunen op zijn vakantieadres in Zuid-Frankrijk. “Het was een makkie”, stelde ook zoonlief Jos. “GVAV speelde in tegenstelling tot andere ploegen vol op de aanval en liep in het mes. Het ging gelijk al mis.”. Met GVAV wel te verstaan. Raak schoten Freddy de Grooth (vier keer!), Danny Holband (twee), Petrit Hoxhaj (twee) en Wasim El Baroudi. Haulerwijkse Boys was niet opgewassen tegen OKVC. Het was aan de keeper van de gasten te danken dat de zeker zes kansen van ‘Olhoof’ er niet in gingen. Haulerwijkse Boys hield bij rust dan ook stand (0-0). In het laatste deel van de wedstrijd moesten de bezoekers alsnog de witte vlag hijsen. Na de overtuigende thuiswinst dus nu een duidelijke nederlaag voor de formatie van Ed Laagland. Boerakker hield huis bij DIO Groningen: 1-7. Menco Oedzes scoorde twee keer. De overige schutters: Rutger van der Veen, Willem-Pieter Wouda, Allard Gritter, Sale Rozema. Boerakker leidt samen met Amicitia de dans. Beide clubs hebben nog geen punt verspeeld. TLC ging op eigen terrein flink onderuit tegen Ezinge (1-4), de nummer twaalf van vorig seizoen. Daan Douwsma deed met drie treffers de groen-blauwe formatie de das om. De mannen van Wiebe van der Beek staan na twee duels nog puntloos onderaan. Zaterdag wacht een zware kluif: medekoploper Amicitia VMC.