Pinkstermarkt bijlage 2014

26180-leek_leo_klok-270x300

Top entertainment tijdens Pinksterfestival

Gedurende het pinksterweekend staat Leek in het teken van het Pinkster festival. Vier dagen lang topentertainment in vier luxe en smaakvol ingerichte feesttenten, die gesitueerd zijn op het evenemententerrein aan de Tolberterstraat (tegenover de Rabobank) en dit jaar, na enige jaren noodgedwongen afwezigheid, terug met het kermis paviljoen op De Tip. Vrijdag 6 juni wordt de aftrap van de vierdaagse festiviteiten verricht door het alom bekende Diep Triest en DJ Olaf. De Buuner Spatzen staan in het kermispaviljoen en Q Music The Party in de dancetent. Zaterdag 7 juni is feestband Slamm de grote stemmingmaker. Daarnaast DJ Olaf en het Nederlands Hitfestival in het kermispaviljoen met ondermeer Jelle Jitze, Grutte Geart, Taeke Stoker, Mark Doldersum en Lucas en Gea. DJ Siep van der Veen levert eveneens een bijdrage. Slam FM On Tour zorgt deze avond voor vermaak in de dancetent. Zondag is Papa di Grazi present, weer samen met DJ Olaf. In het kermispaviljoen staat coverband Cheerz en DJ Siep van der Veen met de Entertainmentshow. DJ Peter Bolt is dan met het Foute Feest in de dancetent. Op zondag is ook de befaamde oldtimerrit. Maandag wordt een topdag. Er is dan een Tiroler feest met Die Supertolle Schlager Schwestern. In het kermispaviljoen is vanaf het middaguur een talentenjacht, gepresenteerd door Lucas Hulshof. DJ Nick ten Wolde maakt het aanbod compleet. In de dancetent is DJ Arnoud met een après ski party. Alle dagen is er een zogenaamd bruin café ingericht op het evenemententerrein. Met parasols en zitjes is een ‘rustige oase’ gecreëerd waar men desgevraagd kan ontspannen, een conversatie voeren of de inwendige mens kan versterken. Zondagmiddag zijn hier optredens van oude bekende gasten; de Wendtsteinboys.

eltjo

Lucas_en_Gea_JPG_197899k-284x391

Pinksterweekend vol muziek, markt en kermis

LEEK – Van vrijdag 6 juni tot en met maandag 9 juni is er weer Pinksterkermis. Maandag 9 juni vindt tussen 8.00 uur en 18.00 uur de traditionele Pinksterkermis plaats. Ook dit jaar is er weer vuurwerk op de vrijdagavond om 22.30 uur op de Samuel Leviestraat. Deze straat wordt daarvoor korte tijd voor het verkeer afgesloten. Op zondag 8 juni vanaf 15.00 uur geeft een clown een show op het podium van het kermisterrein. Na het optreden gaat hij voor de kinderen ballonnen vouwen.

ClownPinksterkermis2014

Volop vertier bij café de Vaart

LEEK – Tijdens de Pinksterdagen is er van alles te doen bij Café de Vaart aan het Boveneind 29 in Leek. Op vrijdag 6 juni is er een open podium en karaoke. Zaterdag 7 juni komt zanger Eltjo uit Nieuw Roden optreden en zondag is het podium gereserveerd voor Dirk-Jan Mollema. Op maandag 9 juni treden Leo Klok en Tamara op. Mensen die op willen treden op het ‘open podium’ kunnen zich aanmelden via 06-54688107. Voor het café wordt tijdens het pinksterweekend een tent geplaatst. Zie ook www.cafedevaart.nl.

 

Colleges openen kermis

LEEK/NIETAP – Op vrijdag 6 juni om 15.00 uur is de feestelijke opening van de kermis door de gezamenlijke colleges van de gemeenten Leek en Noordenveld. De leerlingen van de basisscholen van de gemeente Leek (en Nietap) krijgen van de kermisexploitanten een vrijkaartje voor de attracties die aan de openingsactie meedoen. Deze kaartjes worden via school verstrekt. Openingstijden kermis: vrijdag 6 juni van 15.00 uur tot 24.00 uur. Zaterdag 7 juni van 13.00 uur tot 01.00 uur. Zondag 8 juni van 15.00 uur tot 01.00 uur en maandag 9 juni van 09.00 uur tot 20.00 uur. Voor extra voordelig kermis vieren kunnen er kortingsbonnen gedownload worden van de website www.kermisleek.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de attracties van de kermis. Ook in de Krant staan kortingsbonnen voor de kermis in Leek en Nietap.

20-12-2013 - DE OOSTERPOORT GRONINGEN - Kerstfeest TKP PHOTO: WIEBKE WILTING

Programma Flinke Pink

Vrijdag 6 juni (19.00-01.30 uur)
90’s met Mark Mozes en DJ Sowieso

Zaterdag 7 juni (19.00-01.30 uur)
Black met The Outsiderz, Noizecrusher, Redeemers, Xerenetox, Spirit, Bass, D-Noize en Wolf
Zondag 8 juni (15.00-01.30 uur)
White met Praia del Sol, Eric van Kleef, Dirty Berry, J-Nasty, Micha, FuzzBall en Elroy Nijnuis

Maandag 9 juni (11.00-19.00 uur)
Live met Maelox, Ten Years Today, Corvus, Wishlist, Riot Writers, Midnight Company, J-Nasty en IngmarH

Voor alle dagen geldt: gratis entree.