Plaats: De Brinkhof, Norg–Week 50 “16

Norg OG afscheid Janna Koops

Norg OG afscheid Janna Koops-2Norg OG afscheid Janna Koops-3Norg OG afscheid Janna Koops-4Norg OG afscheid Janna Koops-5Plaats: De Brinkhof, Norg

Datum: 3 december

Tijd: 16.30 uur

NORG – In de binnenbrink van De Brinkhof in Norg is afgelopen donderdagmiddag een afscheidsreceptie aan de gang. Janna Koops nam na 26 jaar afscheid van haar administratieve werkzaamheden bij Welzijn in Noordenveld. Man Jan was al met de VUT en zo komen er nieuwe plannen op hun pad. Vaker reizen bijvoorbeeld, met de nieuwe camper of oppasoma zijn voor de kleinkinderen. Of naar Engeland gaan, waar zoon Johan woont.

Het werd een feestelijke middag waar Janna ook zelf een inbreng had. De muziekgroep De Beat Brokerz, met muzikanten uit Annen, Tynaarlo en Hoogeveen, had zij uitgenodigd om te komen spelen. ‘Deze muzikanten ken ik goed. Ik heb in mijn toneeltijd veel met hun samengewerkt en ik vond eigenlijk dat ze niet mochten ontbreken. Als ik aan onze oefenavonden in Norg terugdenk dan hoor ik saxofoonmuziek,’ sprak zij. Wie ook niet ontbraken waren al haar collega’ s van WiN, waarbij de hoofdrol was weggelegd voor Jan Donkelaar als inval-Sinterklaas. Een mooie rol die geflankeerd werd door de zwarte pieten Froukje en Femma. In totaal heeft Janna Koops elf jaar in Norg gewerkt. Eerst bij SWN, Stichting Welzijn Norg. Een organisatie met activiteitenruimtes en een kantoor in De Brinkhof. Later verhuisde haar bureau voor 15 jaar naar Roden, bij Welzijn in Noordenveld. Eerst in gebouw Vasalis en later in het Inwonersplein in de Schoolstraat. ‘Ik heb heel goede herinneringen aan Norg,’ vertelde ze. ‘ Je was als welzijnsinstelling dichtbij de mensen, er was veel contact, het was kleinschalig en als administratieve kracht werd ik door de collega’s van toen Tina, Jose, Albert en Bob overal goed bij betrokken.’ De verhuizing naar Roden was noodzakelijk. Haar werkzaamheden kregen, naast administratiezaken, ook het stempel Hoofdfinanciën en Personele Zaken. ‘Een mooie carrière, zo kan je dat wel zeggen. Maar zoals we dat uitvoerden in Norg, dat heb ik daar wel erg gemist,’. Wie waren er nog meer? De professionele collega instellingen vanuit het Inwonersplein waren er. Medewerkers vanuit de ISD, MeeDrenthe, de maatschappelijk werkers van NoorderMaat, gemeente, het CJG en de Noordenveldwerkers. Vrijwilligers van WiN waren er ook. Van de werkgroepen waar zij het meeste mee te maken heeft gehad, zoals de werkgroep alarmering, het Steunpunt Vrijwilligerswerk en het Mantelzorg Contactpunt. Drie voorzitters van WiN waren ook aanwezig. Gerard Scholten en Eds Keizer als ex-voorzitters en de huidige voorzitter Jan Wiersema. Directeur Anne van Veen hield een toespraak en haar ouders, schoonmoeder, zoon Erik met vrouw en natuurlijk man Jan luisterden alles geamuseerd aan. Het gaf maar aan hoezeer velen het belangrijk vonden om zich te laten zien op de receptie.

En zoals dat gaat op huidige afscheidsfeestjes is niets te dol. Bezoek gaat met een gek hoedje op de foto, schrijft een bedankje op een briefje, gaat kwiek dansen op de muziek, doet een spelletje ‘hoedje op, hoedje af’ met Sinterklaas met als winnaar collega Mascha Mulder, drinkt een glaasje, eet bitterballen en schud handen. Er waren cadeaus en vele goede woorden. Al op woensdag begon haar afscheid met een ritje met collega’s in de SON ouderenbus van Norg naar Roden. Daar kreeg zij een warm onthaal en was er een prima ontbijtje. Op donderdagvond was er nog een gezamenlijk etentje met alle WiNers. Tussendoor had nog iemand berekend dat Janna 29.000 uur bij WiN had gewerkt.