Plaats: de Brinkhof

Norg Ongenode Gast

Norg Datum: 3 juni Tijd: 14.00 uur

NORG – Alex Wekema, wethouder, regelneef, vader, wielrenner, voetballer en organisator, opende vorige week het nieuwe consultatiebureau in Norg. Dat deed hij middels het doorknippen van een lint. ‘En daarmee heb ik voor het eerst als wethouder een lintje doorgeknipt’, lachte Wekema, amper bekomen van Kleintje Rodermarkt.
Niet overigens dat de wethouder alle dagen tot diep in de nacht bij de horeca was, hij moest wel overal komen opdraven. ‘Reint Jan Auwema was verhinderd en dus rende ik van hot naar her. Leuk hoor, maar wel zwaar. Zo beschouw ik de eerste periode als wethouder ook. Echt heel leuk, maar pittig.’ Wekema was als wethouder best trots op het nieuwe bureau, u weet wel waar ouders met hun kind komen om te wegen, te meten, van informatie worden voorzien en te prikken. ‘Vooral de veelzijdigheid van de Brinkhof komt zo mooi naar voren. Je hebt hier alles onder één dak. De kinderopvang, de peuterschool en de bibliotheek. Ik ben toch al groot voorstander van dit soort dingen’, zei Wekema, ook groot voorstander van bedrijfsverzamelgebouwen, om elkaar te versterken.
De GGD Drenthe is sinds 1 januari 2014 verantwoordelijk voor het consultatiebureau als onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin. De jeugdverpleegkundigen Nini Bierling en Margreet Tinge van de GGD wilden dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. ‘Vandaar deze activiteit. Het is goed om hier even bij stil te staan. Daarom dit feestelijke programma.’ Dat feestelijke bestond uit de aanwezigheid van koffie en soesjes (werkelijk overheerlijk), de aanwezigheid van de wethouder en de aanwezigheid van Tanya Hommes van Beauty & Fun. Zij ’beschilderde’ de gezichtjes van de kinderen van de kinderopvang. En die kinderen wilden dat bijzonder graag, na een wat aarzelend begin.
De ruimte in de Brinkhof is zoals een bureau doorgaans is. Wat klinisch. Met veel informatiemateriaal en met weegschalen en andere apparatuur. Met aankleedkussens en speelgoed. Want je moet de kinderen wel wat bezighouden als ze naar het bureau moeten. De kinderen van de opvang testten meteen of het speelgoed goed functioneerde.
Ook van de partij was Wieke de Jong van het CJG. Als altijd stralend, ondanks Kleintje Rodermarkt. Ook zij bleek trots op het nieuwe consultatiebureau en beloofde met het CJG nóg meer aan de weg te timmeren. ‘We hebben wat leuke plannen in petto om ouders en kinderen van nog meer informatie te voorzien’, beloofde de voormalige stewardess.
Ondertussen had Alex Wekema zijn eerste lintje in zijn carrière doorgeknipt. Het ging hem prima af. Hij heeft er beslist aanleg voor. Wekema had zich –als altijd- prima voorbereid op de opening. Al hield hij het kort. ‘Wie zit er nu te wachten op een ellenlange speech’, zei hij, en dus hield hij het inderdaad kort en bondig. Wel had hij nog wat leuke informatie voor de toehoorders in petto. ‘In Norg en omgeving worden jaarlijks vijftig kindjes geboren. In totaal ontvangen de wijkverpleegkundigen en de artsen 175 kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Er wordt als een echt team samengewerkt in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Een mooi voorbeeld is wel de organisatie van deze opening. Margreet en Nini hebben het programma samengesteld en kinderen worden er bij betrokken. Dat kan in mijn beleving niet beter. Het CJG Noordenveld is bovendien één van de beste van Drenthe. Dat is geen mening, maar een feit. Daar ben ik als portefeuillehouder best trots op’, zei de houder van de wet, om vervolgens een overheerlijk soesje te verorberen.

Norg Ongenode Gast-2Norg Ongenode Gast-3