Plaats: De Hullen, Roden

Plaats: De Hullen, Roden
Datum: 28 december
Tijd: 13.00 uur

RODEN – Het oliebollentoernooi van VV Roden valt wel vaker met de neus in de Ongenode gast-boter. Ook wel logisch, want in de periode tussen kerst en Oud en Nieuw is er niet bijster veel te doen in de regio. Ja, de boekenmarkt en ja er wordt zeker ook carbid geschoten. Toch nam de Ongenode gast maar weer eens een kijkje in de Hullen.

Ja hoor. Ze bestaan nog: de rookvaders. Ze staan pal voor de ingang van de Hullen een sigaretje te roken. Het mag nog in Nederland, al wordt het voor de verstokte roker wel steeds moeilijker een plekje te vinden om gewoon even ordinair te paffen. Winston Horstmeier rookt en dampt, Taco Amsing van de audio ook, en niet veel later steekt ook verzekeringsagent en expert Bert Jan Lageman een klare sigaret op. Lageman gebruikt zijn pauze om even de prestaties van zoon Rick te bekijken. En die zijn niet mals. Lageman junior maakt stapjes, beste mensen. De niet rokende maar wel altijd lachende Lucien Sahetapy is er ook. Hij zit in hal B op rij 1 te kijken naar de verrichtingen van zoon Safan. Over groeibriljantjes gesproken. Safan is een attractie op zich. An de bal en zonder meer de beste jonge juicher ook van Roden. Na een relatief simpel doelpuntje gooit Safan er zomaar een radslag uit. Achterover. Zijn enkels houden het. ‘Heeft ie niet van mij’, haast Sahetapy senior te zeggen. Maar dat wisten we al. Hij scoorde bovendien zelden. Aha, Robert Zondervan is er, zoon en doelman Quinten dus ook. Yasya wordt gebracht met de Call Mimmy Audi, Mareille van de kleding is er ook. Zoon Mads doet dus ongetwijfeld ook mee. Regelneef 2.0 Martin Zigterman – ‘tot in de puntjes- zit eens een keer ontspannen op de tribune. Even geen geregel, en dat is afkicken geblazen. Tuurlijk, geen vrij voor Anneke Douwes, die gewoon achter het loket van het zwembad zit en een tamelijk rustige middag beleeft. Veel animo om te zwemmen is er kennelijk niet. Oliebollen? Jazeker. Voor de voetballers die vandaag een hele dag onder de pannen zijn. Om 8.45 uur moesten ze er al zijn, om 16.00 uur werden ze vrijgelaten. Deel één bestond uit een toernooi, deel twee uit een circuit waarin techniek en gevoel een hoofdrol speelden. De oudste groep eerst toernooi, de wat jongeren startten met het circuitje, veelal bijgestaan door oudere junioren als begeleider. Van die begeleiders noemde één zijn mannen homootjes. Dat bedoelde hij – toen hij de wenkbrauwen van de ouders zag bewegen- liefkozend. Heaumeautjes dus. Het zal modern zijn. Wel mooi trouwens dat de jeugd zich inzette voor het plezier van de jongere jeugd, zoals het toernooi organisatorisch weer stond als een huis vooral dankzij Wietse Rozema. Hoewel opa Henk er niet was toen de Ongenode Gast verscheen, won zijn kleinzoon Koen Cazemier de beker in zijn leeftijdscategorie op het onderdeel circuit. Pa Jaroen ontbrak ook al: Drenthe 200. Koen was er desondanks niet minder blij om. Woensdag waande ook Rick Medema zich even weer speler van VV Roden. Rick speelt succesvol in de JO13 van FC Groningen en logeerde bij vriend Mika. Hij mocht meedoen en zag tal van oude strijdmakkers weer eens terug. Rick is zoon van dartskoning Bert en aanvaller. Bijzonder getalenteerd en met een goede mentaliteit. Horen we nog veel van, let maar op.

Niet van de partij is Jaap Darmeveil. Doorgaans ook zo’n regelneef van de club. Jaap bivakkeert in het buitenland. Dat weerhoudt hem er echter niet van om in alle vroegte via WhatsApp nog wat zaken kort te sluiten. Coördinator word je niet, dat ben je. Na weer een dubbele salto van Safan Sahetapy, een solo van Rick en een oliebolletje voor een toch al wat gezette jeugdspeler, wandelen we richting uitgang. Niet echter voor melding gemaakt wordt van de oliebollenactie van de club, die aanstaande (dus: afgelopen) zaterdag gehouden werd. Jeugdspelers probeerden zoveel mogelijk heerlijke ballen aan de man en vrouw te brengen, geholpen door trainers, leiders en ouders, die op hun beurt afgelopen donderdag weer gefêteerd werden tijdens de Nieuwjaarsborrel in de kantine van de club. Hoezo winterstop en niets te doen?