Plaats: De Hullen, Roden week 1 “16

roden oliebollen toernooi 1

roden oliebollen toernooi  2roden oliebollen toernooi  3roden oliebollen toernooi  4roden oliebollen toernooi  5roden oliebollen toernooi  6Plaats: De Hullen, Roden
Datum: 29 december
Tijd: 13.00 uur
RODEN – Een van de zekerheden in de decembermaand is het oliebollentoernooi van de voetbalvereniging Roden. Ergens tussen kerst en oud en nieuw, op de dinsdag in dit geval. Oliebollen worden tussendoor gegeten maar uiteraard vormt voetbal de hoofdmoot voor de kinderen van de club. Een deel met allerlei balvaardigheidsonderdelen en een onderling toernooi.

Het oliebollentoernooi 2015 bewees een aantal zaken. Bijvoorbeeld dat de jeugd wel degelijk wil sporten. Want jaar in jaar uit is het een drukte van belang bij het oliebollentoernooi. Vrijwel alle kinderen zijn er gewoon. Omdat ze van voetbal houden. Ander punt: VV Roden kan putten uit een heel behoorlijk arsenaal aan vrijwilligers. Zo werd tegelijkertijd met het oliebollentoernooi de kantine van de club gerenoveerd. En hoe! Daar en in de Hullen wemelde het van de vrijwilligers, in de sporthal met name ook de wat oudere jeugd. De kinderen, de begeleiders en de toekijkende vaders en moeders zorgden voor een leuk sfeertje. Ons kent ons. Even bijpraten.
Zo zitten Winston Horstmeijer en Taco Amsing op een tafeltje. Winston (kok) denkt aan eten, Taco aan geluid. Laatstgenoemde – broer van Tanja – legde onlangs de nieuwe geluidsinstallatie in de kantine van de club aan. En volgens kenner Taco klinkt Eltjo ‘Here we Go’ straks heel acceptabel. Ook van de partij: René Alberts. Trainer/coach/motivator van VV Roden E1. Voor zijn doen is René opmerkelijk rustig. Ook gezien: Melle Battjes. Met z’n enkel gaat het ondertussen weer prima. Melle viel ongeveer een jaar geleden nogal ongelukkig en brak z’n enkel op heel wat plaatsen. Ondertussen loopt Melle weer als een kievit, al leverde hij pas recent zijn krukken in. Susan Niemeijer is er ook, net als Kirsten Hunze, die van hal A naar hal B loopt. Om vervolgens hal B weer snel te verruilen voor hal A. Ze is op zoek naar oogappel Tim. Maar ontdek die maar eens tussen al die jongens in voetbalshirts en op veelal fluorescerende schoentjes. Want een zwarte zaalschoen is not done anno 2015.
Robert Zondervan zit achter glas. Niet dat hij een skybox in de Hullen heeft, maar hij houdt de boekhouding bij. Regelt de tijd en is vraagbaak voor scheidsrechters en leiders. Spin in het web dus, hij leek er voor geknipt. Mooi is dat de oudere jeugd de onderbouw coacht tijdens het onderlinge toernooi. Genieten ze van, zowel jong als oud. En zonder gekheid: nu al herken je wie later eventueel trainer/coach kan worden of wie een andere leidinggevende functie kan bekleden. Er zijn er die nu al natuurlijk overwicht hebben, er zijn er die zich omver laten blazen door een mondige E-pupil. Talent? Dat heeft VV Roden voldoende, al blijft zaalvoetbal een vak apart. Je gaat het pas zien als je het doorhebt en als de veldcompetitie weer start. Maar: de ragfijne techniek van Michiel Elema – van Klaas- valt op. Het sterke E3 team, van Jaroen Cazemier en de ook aanwezige Martin Zigterman, ontwikkelt zich stormachtig. Jaroen zelf overigens vandaag niet. Hij herstelt van de Drenthe 200.
Behalve voetbal, voetbal en nog eens voetbal en oliebollen in de pauze, doen de kinderen mee aan een quiz. Een dag vullend programma derhalve. Want de dag begon al rond half negen en pas tegen vier uur was het gedaan met de zaalvoetbalpret. Ook opvallend: behalve de gebruikelijke joligheid, gedragen de jonge mannen van VV Roden zich heel behoorlijk. Annemiek Hagenauw en Aldert Laning kunnen daardoor rustig keuvelen achter de balie. Ze hoeven niet continu in actie te komen. Geert Hamstra is er ook. Zoals het een goed opa betaamt, volgt hij de prestaties van zijn kleinzoon op de voet. Ook al opvallend: het toch wel groot aantal meiden dat helpt. Prima, al kwam een groot deel wel wat te laat. Dat moet de volgende keer dus even anders. Maar verder? Niks aan doen. De formule die oliebollentoernooi heet, staat als een huis. Als een robuust huis dat alle stormen doorstaat.