Familiepark Nienoord

leek nienoord telekids dag 2

Datum: 22 juni
Tijd: 11.00 uur

 

LEEK – Als iconen als Keet, Ernst, Bobbie en de Rest, de Biba-Boerderij en Bobo naar Leek komen, dan is de nieuwsgierigheid van de ongenode gast gewekt. En dus nam hij zondag met vierduizend andere mensen een kijkje.
Het was niet voor het eerst dat de RTL Telekids Fandag- want dat was er dus zondag- op Nienoord plaatsvond. ‘Dit is de tweede keer en je ziet nu al dat het evenement groeit’, zegt Mark Mozes. ‘Het zal wellicht even duren, maar ik ben er van overtuigd dat dit een evenement gaat worden dat telt. Dat merk je nu al. Mensen komen echt van heinde en ver deze kant op. Vandaag is het allemaal al weer beter georganiseerd als het jaar eerder. Dit gaat groeien, de rek is er nog lang niet uit. Ik denk zelfs dat dit een begrip gaat worden. De Telekids Fandag in Leek. Net als de Stoomdagen. Dit evenement heeft echt veel potentie.’ Mozes sloeg de spijker op de kop. Net als hij gelijk had dat het deze editie alweer een stuk professioneler was dan tijdens editie één. Al ver voor Leek wapperden bijvoorbeeld de vlaggen van Telekids. En dat ontging de kinderen niet. Het parkeren was beter geregeld. De toegang tot het park was beter en het programma was beter, met meer clowns bijvoorbeeld.
De mannen Ernst en Bobbie vonden dat ook, eenmaal uit pak en in burger. ‘Prachtig parkje is dit zeg’, lieten de heren weten. ‘Echt schitterend. Net als het evenement. Je ziet de kinderen genieten.’ Ernst en Bobbie waren voor het eerst in Leek. Het mooie was wel dat de kinderen het duo zonder hun zo herkenbare kleding niet herkenden. En dus konden ze ongestoord koffie drinken op het terras en het park eens goed bekijken. De ster van de dag was overigens Keet, de blonde zangeres, mateloos populair bij meisjes vanaf een jaar of vijf. Het gaat overigens om de tweede Keet, nadat de eerste afhaakte. Deze Keet – zeg maar Keet 2- valt ook veel beter bij het jonge publiek. Deze Keet is namelijk wel aardig en knuffelt met haar kleine fans. ‘Ze is echt het buurmeisje nog’, weet manager Mozes, die haar gemiddeld genomen zo’n zeventig keer per jaar kan laten optreden. ‘Ze doet het echt fantastisch, maar moet nog groeien. Ze moet nog leren dat ze artiest is. Maar dat gaat goed. En inderdaad, de kinderen zijn helemaal weg van haar’, zei Mozes.
Naast muzikale optredens liepen de Telekids figuren een soort van parade en was er disco. Daarnaast konden de uitgelaten kinderen uiteraard ook ‘gewoon’ spelen in Nienoord. Ze hadden de dag van hun leven. ‘Gelukkig is vandaag het weer ook beter’, lachte Mozes nog. Hij doelde daarmee op de eerste editie, die toch wel wat in het water viel. Nu leek het aanvankelijk opnieuw een natte dag te gaan worden, maar gaandeweg brak de zon zelfs door en viel er hoegenaamd geen druppel neerslag. Kritiekpuntjes? Oh ja, die hoorde je ook. Die puntjes zaten overigens niet in het programma, wel in het park zelf. Het gebrek aan Wifi bijvoorbeeld. Maar erger: het wachten op voedsel in de vorm van patat, uitsmijters en hamburgers. Het bestellen van twee bakjes patat kostte je twintig minuten. Daarna wachtte je gemiddeld een minuut of 35 voor de bestelling klaar was. Dat leverde gemopper op. Terecht gemopper, want een uurtje wachten op een zout bakje patat is wel wat veel van het goede. Maar goed: er moet ook wat te verbeteren zijn. Wedden dat dit volgend jaar- de mensen van het Familiepark kennende- beter geregeld is?
De ongenode gast zal dat dan hoogstpersoonlijk testen. Want we komen terug volgend jaar. Al was het alleen maar om Keet, die aardige, lieve, spontane Keet.

leek nienoord telekids dag 3 leek nienoord telekids dag 4