Plaats: GC Holthuizen, Roden

Plaats: GC Holthuizen, Roden
Datum: 6 september
Tijd: 19.00 uur

RODEN – Hoewel er enig misverstand bestond over de datum – was het maandag of toch dinsdag- kreeg een grote groep mensen afgelopen dinsdag (toch wel dinsdag dus..) een golfclinic aangeboden. Die groep mensen bestond uit sponsoren van de Jaarbeurs van het Noorden. Het misverstand zat ‘m in een computercrash die het secretariaat van de Jaarbeurs parten speelde. Enfin: het was weer gezellig. Het was weer leuk. De Rodermarkt nadert. En ook dat was merk- en voelbaar.

Omdat er in de ogen van het bestuur van de Jaarbeurs nooit sprake mag zijn van eenrichtingsverkeer, worden de sponsoren verschillende keren per jaar in de watten gelegd. Voor wat, hoort wat immers. De golfclinic is daar dus één van en dat al jarenlang. De reden is simpel. Elke jaar weer vinden de deelnemers het leuk. Maar ook: de hapjes na afloop. Die zijn elk jaar weer van superieure kwaliteit. Speciale hapjes ook, want het in Drenthe toch vrij populaire hapje ‘kaas, worst, siepel’ was er ook dinsdag niet. Wat er wel was overtrof echter alles. Zoals elk jaar. ‘Sponsoren zijn belangrijk. Daar organiseren wij heel graag iets voor. Tot voor kort deden we dat merkwaardig genoeg voor en na de Rodermarkt, sinds enige jaren ook tijdens de Rodermarkt. Want ook nu zullen we voor de businessclub na de officiële opening weer een borrel organiseren met als motto ‘Jazzclub Noord’. Het mes snijdt aan allerlei kanten. Het is leuk, gezellig. Maar de bijeenkomsten gelden ook zeker als netwerkbijeenkomsten. Er worden toch regelmatig zakelijke deals gesloten’, zegt Lucas Schoonbeek, die eigenlijk van de commissie amusement is maar geldt als de grote regelneef binnen het bestuur van de Jaarbeurs. Iets weten? Lucas even bellen. Hij weet vaak raad.

Lucas opende de bijeenkomst overigens niet. Die eer was weggelegd voor Anne Rozema, de nieuwe voorzitter van de Jaarbeurs. Bekend van Al-Ko en zijn voetballende zoon. Rozema valt goed in het pulletje en kan, en dat is niet geheel onbelangrijk, een goed verhaal vertellen. Zonder opsmuk, maar wel duidelijk. En zo is alles toch wel een beetje anders. Oudgedienden als Jelle Haisma, Geert Rijpma en Geert Wolters zijn uit de spotlight verdwenen. Zij betekenden jarenlang ontzettend veel voor de Jaarbeurs. Nu is het aan de wat jongere garde. Met nieuwe, frisse ideeën. De maatschappij verandert, en een wat jonger bestuur kan daar – normaliter- wat eenvoudiger op inspelen.

Zo’n veertig sponsoren maakten gebruik van de mogelijkheid om de golfclub eens ter hand te nemen. Zo was daar Joost. Van Aap. Weet iedereen wie we bedoelen. Ook van de partij – uiteraard zou je bijna zeggen- Alida en Jan Dirk. Zij van de bank, hij de voetbalmakelaar en kind aan huis bij toppers als Tadic, Kostic en Sparv. Rob Damkat was er, net als Rieks Perdok, voorzitter van GC Holthuizen, de club die tegen alle stromen in groeit en bloeit. Ook nieuwbakken bestuurslid Martijn Stenvert liet z’n gezicht zien. Hij wordt straks chef sponsorzaken. Emiel was er ook. Zonder Catrin. Bijzonder, want Catrin is ook al een beoogd nieuw bestuurslid, zo vertelden de wandelgangen. Bloemenkoning Henk Nijhof was er ook, net als Arthur van Zwol van de Rabobank. Ook gezien: Jelle Haisma. Hij is dan wel uit functie, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ie nergens meer komt. Frens Sikkema – voorheen doelman- bleek ten overvloede weer eens aanleg voor de golfsport te hebben. Met speels gemak joeg hij dat kleine balletje plus honderd meter ver weg. Talent kon ook Bert Jan Stadman, Lex van Uffelen, de meiden van Wilner, André Brasse en Bart de Vries (vader in spe) niet ontzegd worden. Voor het eten en drinken bleken de sponsoren na afloop ook talent te hebben. En dus bleef het best lang gezellig in het sfeervolle clubgebouw van GC Holthuizen, waar de familie Van der Es altijd weer zorgt voor sfeer. De Rodermarkt. Hij nadert. Het mooiste feest, u weet wel. De sponsoren zijn er in elk geval klaar voor, zo leek het afgelopen dinsdag althans.

roden-jaarbeurs-golfclinic-3roden-jaarbeurs-golfclinic-4roden-jaarbeurs-golfclinic-5roden-jaarbeurs-golfclinic-1