Plaats: Het Valkhof, Roden

Roden OG Markt voor rodermarktwagen

Roden OG Markt voor rodermarktwagen-2Roden OG Markt voor rodermarktwagen-3Roden OG Markt voor rodermarktwagen-4Roden OG Markt voor rodermarktwagen-5Plaats: Het Valkhof, Roden
Datum: 6 april
Tijd: 17.00 uur

RODEN – Doorgaans is het rustig op woensdagmiddag rond de basisscholen. Hoe anders was dat echter afgelopen woensdag in de namiddag op openbare daltonschool Het Valkhof in Roden. Reden: de traditionele spelletjesavond (namiddag) stond weer op het programma. En die activiteit lokt elk jaar weer heel veel mensen – kids, ouders en grootouders- naar de school. Doel van de activiteit was het inzamelen van geld.

Geld? Hebben scholen dat dan niet? Zeker wel, maar voor het maken van een mooie praalwagen voor de Rodermarktparade is wat extra geld nodig en zo is deze activiteit ontstaan. Het Valkhof behaalde vorig jaar de derde plaats en die prestatie wil de school minimaal evenaren. De opzet is simpel. Iedereen – dus ook de kinderen- betaalt 1,50 euro entree. De kinderen krijgen in ruil een kaart waarmee ze allerlei spelletjes kunnen doen. Die spelletjes variëren van het aloude en nimmer in populariteit afnemende spijkerpoepen, slaapzaklopen en – jawel- blikgooien. Kinderen konden ook gewoon knutselen, een uiltje prikken en meedoen aan slaapwandelen, iets wat bepaalde kinderen – zo grapte een juf- eigenlijk alle dagen op school al doen. Hoogtepunt was ook dit jaar het Rad van Fortuin, waar weer ontzettend veel prijzen te winnen waren. Uiteraard kocht ook Susan Niemeijer een lot. Zij genoot vorig weekend van de hoofdprijs van vorig jaar: een weekendje Texel in het huisje van de Westra’s (bekend van Zorgplaza). Michel Nijdam was uiteraard in de buurt van het Rad van Fortuin te vinden.

Ouders verveelden zich ook niet. Die hielden zich vooral bezig met eten. Voor weinig – het werd bijna weggegeven- waren er broodjes, soep en Chinees. Ook aan het toetje was gedacht in de vorm van ijs, aangeboden door Karin en Marco van Italia. Dat hun ijs weer heerlijk smaakte, bleek wel uit het feit dat het al na een uur op was. Voor deze gelegenheid was de alom bekende ijskar van Italia in de school geparkeerd. Stond er mooi en zou volgens de kinderen wel altijd mogen blijven staan.

De spelletjes die afgelopen woensdag gespeeld werden, stonden al een beetje in het teken van het thema van de Rodermarktwagen van Het Valkhof. Dat thema is namelijk ‘dromen’. Vandaar dus slaapzaklopen, slaapwandelen en uiltje prikken. Gedroomd werd er woensdag minder. Blikken werden omver gegooid, kinderen bleken wel degelijk nauwkeurig te kunnen poepen (spijkers) en Eelke Wiegersma van de Startgroep Rodermarktwagen – doet de PR- zag dat het goed was. Dat er veel mensen waren en dus veel kaarten verkocht werden en dat er volop geconsumeerd werd. Kassa dus, al werden verre van commerciële prijzen berekend voor het heerlijke eten.
De meeste kinderen bleven de volle twee uur. Blijkbaar zijn ze toch graag op school. Bij hun vriendjes en vriendinnetjes. Bij de juffen en meesters. Het voelt vertrouwd.

De school hoopt nu vooral dat de moeders van de kinderen volgende maand – liefst meermalen- een bezoek brengen aan schoonheidssalon Huidzinnig aan de Heerestraat (bij Hoofdzaken). Moeders kregen namelijk een flyer mee. Laten ze zich in de maand mei behandelen, dan gaat namelijk een mooi deel van de besteding naar de kas van de startgroep voor de bouw van de paradewagen. Wat die startgroep betreft wordt het de volgende maand dus heel erg druk aan de Heerestraat. Rond 19.00 uur is zo’n beetje alle eten op en hebben de kinderen ook de spijkers en blikken wel gezien. Het zit er op. Het was weer fijn en gezellig en de kas is weer gespekt. Leuke activiteit. En hup moeders en oma’s, nu allemaal naar de schoonheidssalon!