Plaats: Onder de Linden, Roden week 4 “16

RODEN-zakenkring-vergadering-01

RODEN-zakenkring-vergadering-02RODEN-zakenkring-vergadering-03RODEN-zakenkring-vergadering-05RODEN-zakenkring-vergadering-06RODEN-zakenkring-vergadering-07RODEN-zakenkring-vergadering-08RODEN-zakenkring-vergadering-09RODEN-zakenkring-vergadering-10RODEN-zakenkring-vergadering-12RODEN-zakenkring-vergadering-13Plaats: Onder de Linden, Roden
Datum: 27 januari
Tijd: 20.00 uur

RODEN – Zakenkring Roden belegde woensdagavond een ledenvergadering in Onder de Linden in Roden. Een tamelijk lange vergadering, want er was nogal wat te bepraten. Het was bovendien de eerste officiële vergadering die geleid werd door de nieuwe voorzitter Jan Spandaw, de man van de stemming per briefjes.
Briefjes? Stemming? Jazeker. Er werden namelijk een drietal kandidaat bestuursleden voorgesteld, die nog wel even door de vergadering – de leden dus- aangenomen moesten worden. In het verleden was dat niet meer dan een hamerstukje. Wie voor was, stak gewoon z’n hand in de lucht. Missie volbracht. Jan echter, bleek van de papieren stemming. En dus kreeg iedereen drie briefjes met daarop de namen Bart de Vries, Marja Nienhuis en Gerry Poster. Voor toetreding tot het bestuur betekende het woord tegen doorkrassen, tegen betekende het woord voor doorstrepen. Iedereen was voor, en dus werd het trio woensdagavond officieel bestuurslid. Het kostte een kwartier, waar het – met de handjes- in dertig tellen had gekund.
De opkomst? Die was best heel aardig te noemen. Terwijl de vergadering op punt van beginnen staat, hebben ex-bestuurslid Freddy van Unen en Bertjan Stadman nog even een gesprekje onder vier ogen. Jan Buiter gaat alvast op een barkruk zitten en torent zo – en dat is even wennen- hoog boven iedereen uit. Erwin Schuiling is van de partij, net als Femke van Daan Nijman en Andre Steenbergen, die opvallend gemakkelijk biertjes weggaf aan z’n arme buurman. Die buurman namelijk had geen muntjes gekregen. De arme ziel. Notaris Herman Holland was er ook. Hij bemoeide zich overigens niet met de stemming. Pa Jannes en zoon Jeroen Bezu zijn er ook. En met inbreng, want Jannes had best wat te vragen. En daar is een dergelijke vergadering ook voor bedoeld. Taxi Roden is ook al van de partij al hoefde na afloop niemand naar huis gebracht worden. De Van der Heide’s van de Primera zijn er ook, behalve Kim Anouk. Ook nieuw lid van de activiteitencommissie en zo onderhand ‘Mister Primera’ Wouter Jager, ontbrak woensdagavond. Primeurtje ook voor Emiel van der Heide. Hij zat voor het eerst als bestuurslid achter de bestuurstafel. Het ging hem prima af. Behalve oud-voorzitter Jan Buiter, was ook die andere ex-roerganger Jan Post van de partij. Een beetje laat, maar toch. Ook gezien: Anneke Thie en Benjamin Berghuis. Ook laatstgenoemde debuteerde namens Schuurmans Advocaten. Anton Hamstra was aan het werk. Hij tapte met name bier. Onder de Linden werd overigens geïntroduceerd als nieuw lid van de Zakenkring Roden. ‘ Ik dacht dat we dat al waren, maar dat bleek dus niet zo te zijn’, zei Hamstra. Ex bestuurslid Stephan Bulthuis zat aan tafel. Ook wel lekker, na zelf jarenlang aan de andere kant van de tafel gezeten te hebben. Wat meer ontspannen ook waarschijnlijk. Bijzondere gast was verder Lammert Kalfsbeek, van Volksvermaken. Hij zette een één-tweetje op met Bertjan Stadman en liet weten dat Volksvermaken en de Zakenkring een stichting hebben opgericht en Roden een nieuw, ergens in juli, evenement bieden. Als vertrouwd kweet Lammert zich voortreffelijk van zijn taak. Die kun je wel op een boodschap sturen. Net als overigens Stadman, de man die alles lijkt te weten en bestuursleden meteen bijstaat als het ingewikkeld wordt. Ook hulde voor hem. Want hoe jong ook, nu al lijkt hij onmisbaar binnen het bestuur.

Niet van de partij – met kennisgeving- waren Wim Liewes en Gety Brink. Dat Gety er niet was, was best opvallend. Want Gety is er doorgaans altijd. Hein Schaap hoorde de verschillende onderwerpen ook al geïnteresseerd aan én telde met Buiter de stembriefjes. Nog niet aanwezig was Rodie, de beoogd nieuwe mascotte van winkelhart Roden. Naar verluidt wil Jan Buiter zo nu en dan wel in Rodie pak aan Roden promotie doen. Want als het Roden betreft, is weinig hem te dol.