Plaats: Oostwold

oostwold voetbal pelikaan fc groningen vip 5

oostwold voetbal pelikaan fc groningen vip 4oostwold voetbal pelikaan fc groningen vip 3oostwold voetbal pelikaan fc groningen vip 2oostwold voetbal pelikaan fc groningen vip 1oostwold voetbal pelikaan fc groningen 3oostwold voetbal pelikaan fc groningen 2

oostwold voetbal pelikaan fc groningen 1Plaats: Oostwold
Datum: 2 september
Tijd: 19.30 uur

OOSTWOLD – FC Groningen bracht woensdag een bezoek aan Oostwold om daar een oefenwedstrijd te spelen tegen de plaatselijke trots: Pelikaan S. Het duel eindigde in een (keurige) 5-0 nederlaag voor de ‘Oostjes’, die zich meer dan kranig weerden. Belangrijker was echter de opbrengst van de wedstrijd, want niets bleef woensdag aan de strijkstok hangen in Oostwold. Alles ging namelijk naar de stichting Make a Wish. En die stichting kan heel binnenkort een cheque van liefst 10.000 euro tegemoet zien.

Woensdag was weer eens het ultieme bewijs. Men kan vinden wat men wil van Pelikaan S – dat mag ook- maar wat kan de club haar zaakjes goed regelen. Wat hebben ze het goed voor elkaar. Criticasters zullen meteen roepen dat dit komt door ‘Wim’s geld’, maar wat dan nog? Mooi toch dat iemand tijd, energie en geld in de plaatselijke voetbalclub steekt? Is daar iets mis mee? Mooi toch dat die voorzitter op een zaterdagmorgen ergens naar het westen van Nederland rijdt om daar met vrijwilligers een tribune op te halen en die samen met die vrijwilligers op te bouwen. Een tribune die in elk geval tot mei in Oostwold blijft staan. Mooi toch dat de club geen geld aan de wedstrijd tegen FC Groningen hoefde te verdienen en het – in tegenstelling tot heel veel andere clubs- allemaal betaalbaar hield. Bakken vol drek krijgt met name Bulten nog elke dag over zich heen. De reden: jaloezie. Maar niemand die dat toe durft te geven.
Het was woensdag gezellig in Oostwold. Kinderen en volwassen mannen gingen op de foto met de KNVB-beker. Peter Jeltema en Hans Nijland keken op van de organisatie in Oostwold, waar de dochter van voorzitter Bulten een meer dan uitstekende ambassadrice van de club bleek. Wessel Aslander liet zich nergens door afleiden en beperkte zich- zoals we hem kennen- tot de feiten. En dus turfde hij ook nu gewoon de hoekschoppen die FC Groningen kreeg en telde hij het aantal toeschouwers. Wessel houdt niet van schatten en meningen. Alles draait om feiten. Tom Stuve was er ook. Hij fungeerde als speaker en zat bovenin een hoogwerker van – uiteraard- Gjaltema. Hedwiges Maduro lag twee weken geleden nog op het strand in Griekenland, nu genoot ook deze wereldburger van de ontvangst en het enthousiasme in Oostwold, een dorpje waar hij tot dan toe nooit van gehoord had.

Behalve voetbal was er veel gezelligheid. Met zanger Bert Zwier bijvoorbeeld en helemaal met Jannes, de Drentse volkszanger én voetballiefhebber. Jannes trad op in een Pelikaan S jasje. En dat ging er uiteraard in als koek in de Gaveborg. De VIP’s genoten ondertussen van heel veel en heel lekkere hapjes en de spelers van Pelikaan S weerden zich bijzonder kranig. Een 5-0 nederlaag tegen een ietwat verzwakt FC Groningen is een puike prestatie. Freddy de Grooth was namens de thuisclub het dichtst bij een goal, een eretreffer zat er jammer genoeg voor de gastheren niet in.
‘Ik heb nog nooit een spelersgroep gehad die zo actief is en die het samen zo gezellig heeft’, liet trainer John de Hoop weten. ‘Dit is echt uniek. Er komt zoveel uit de groep, dat is echt geweldig om te zien.’ Het was woensdag- en voor woensdag- al niet anders. Petrit Hoxhaj bijvoorbeeld, die een promofilmpje op Facebook zette, Bulten zelf die een signaleringsbord liet maken met de tekst ‘Maduro in de basis in Oostwold’ en dus zorgde voor artiesten na afloop. Let wel: niet ter meerdere eer en glorie van zichzelf, maar voor Make a Wish. Een stichting die kinderen die heel erg ziek zijn een leuke dag wil bezorgen. Ook dat is Bulten en ook dat is dus Pelikaan S. Jammer dat heel veel mensen dat niet willen zien. Of durven zien. Kortom: alleen maar winnaars woensdagavond. FC Groningen was tevreden en Oostwold en omgeving- er waren ongeveer duizend toeschouwers- beleefde een topavond. Voor een goed doel. Het kon echt niet mooier.