Plaats: VV Roden

roden vv nw led verlichting velden

Ongenode gast
Datum: 4 maart
Tijd: 18.30 uur

RODEN – Het D- veld van VV Roden is doorgaans het D- veld. Niets bijzonders. Tegenwoordig heeft het D- veld iets magisch. Reden: sinds kort staat er prachtige veldverlichting om het veld en geldt het D- veld als een soort van A- veld. De nieuwe lichtinstallatie van het veld werd woensdagavond officieel in gebruik genomen. Met van de partij Gerrit Alssema, Arjen Hagenauw en de Ongenode gast.

Louter tevreden gezichten in de kantine van de VV Roden, doorgaans op woensdag rond half zeven gesloten overigens. Nu echter niet. Voorzitter Jans Darwinkel lacht altijd, nu nog nadrukkelijker. ‘Het was een langgekoesterde wens van ons als vereniging om te beschikken over verlichting rondom één van onze wedstrijdvelden’, zei de voorzitter. ‘Dit veld kunnen we voortaan gebruiken als extra trainingsveld op de momenten dat de huidige capaciteit onvoldoende is en we willen proberen een aantal wedstrijden op zaterdagavond te gaan spelen met bijvoorbeeld het tweede elftal’, voegde secretaris Wietse Rozema toe.

Rozema noemde het woord. Capaciteit. Want VV Roden moet eigenlijk niet verder groeien. Ga maar na. Afgelopen zaterdag stonden er zoveel wedstrijden gepland, dat al op voorhand bekend was dat Roden F3, Roden E2, Roden F6 wen Roden F1 zich na afloop niet konden douchen. Bovendien hadden zij geen kleedkamer. Zoals het een goed gastheer betaamt, maakten zij plaats voor gasten. Ideaal is dit natuurlijk niet. Verre van dat. En dus moet ook het aantal kleedkamers nodig uitgebreid worden. Maar ja. Geld. Dat groeit niet aan elke willekeurige boom.
‘De lichtinstallatie is tot stand gekomen met dank aan de gemeente Noordenveld en de supportersvereniging’, liet Hans de Vries weten. Bijzonder: het gaat in dit geval om LED-licht. Daarmee is VV Roden uniek. ‘Dit soort verlichting is wat duurder, maar verdient zich wel terug’, wist De Vries. De nieuwe Led armaturen zijn van zeer goede kwaliteit. Voldoen aan strenge eisen en zijn voorzien van verschillende lichtniveaus. Handig wellicht. Is een wedstrijd het aanzien niet waard, draai je de lampen wat minder fel. Zonder gekheid: de verschillen in lichtniveaus zijn toepasbaar als het gaat om trainingen en wedstrijden. Bij trainingen kan ‘standje lager’ gehanteerd worden.
VV Roden maakte er woensdag een mooie happening van. Vanwege de opening had het FC Emmen B1 – getraind door voormalig prof Rick Slor– uitgenodigd een wedstrijd te komen spelen tegen Roden B1. Sponsoren en andere bobo’s werden vooraf ontvangen in de kantine en getrakteerd op een hapje en drankje. En ook de opening op zich was prima in orde. Aanvankelijk zou een trio de opening voor zijn rekening nemen: Sander Rozema, Arjen Hagenauw (gelukkig zagen we pa Henk ook weer langs de lijn) en wethouder Alssema. In werkelijkheid nam Darwinkel de plaats in van Rozema, want de middenvelder van FC Emmen werd uitgerekend woensdag geopereerd aan de knie. Ondanks het feit dat Darwinkel een veel mindere voetballer is dan Rozema, verliep de ingebruikname prima. Net als de wedstrijd, waarin VV Roden liet zien dat het opnieuw over talentvolle jeugd beschikt.
Met de prachtige veldverlichting heeft VV Roden weer een stap gezet. Nu zullen de andere stappen gemaakt moeten worden. De club groeit en bloeit, de accommodatie niet. De club wil wel. Wil echt van alles, maar de suikeroom of sjeik met een koffer vol geld is nog niet gesignaleerd. Creativiteit is dus gewenst. Want de kleedkamers en eigenlijk ook de kantine passen al lang niet meer bij een club met de allure van VV Roden.