Plannen kunstgras VV Roden gepresenteerd aan gemeente

RODEN – VV Roden heeft – in samenwerking met de atletiekvereniging – haar plannen voor een nieuw kunstgrasveld duidelijk gemaakt aan de gemeente. De bedoeling is dat er een nieuwe kunstgrasmat komt, iets groter dan het jeugdveld dat er nu ligt. Ook de atletiekbaan om het achterste veld van Roden is aan vervanging toe. Hans de Vries hoopt dat de aanpassingen voor 1 september gereed zijn.
‘Een goed gesprek’, zo omschreef Roden-voorzitter Hans de Vries de bijeenkomst met de gemeente. Roden presenteerde haar plannen en deed dit in samenwerking met de atletiekvereniging. Dat ligt in lijn met het Integraal Sportaccommodatie Plan (ISAP) van Noordenveld. Daarin staat onder andere dat verenigingen moeten samenwerken op het gebied van accommodatie.
Door het nieuwe kunstgrasveld verandert de huidige veldindeling bij VV Roden. Enkele velden zullen wat anders komen te liggen. De plannen dienen uiteraard eerst te worden goedgekeurd. De Vries heeft in ieder geval goede hoop dat dit spoedig gebeurt. ‘Vanuit de gemeente is ons beloofd dat ze snel op het plan reageren. Als het plan wordt goedgekeurd kunnen we ermee naar de raad. Als alles een beetje meezit, hoop ik dat we voor 1 september kunstgras hebben.’