“Podium Nienoord Leek wil dé ontmoetingsplek voor jong en oud(er) worden”

Voorzitter Johan Lindeman legt de lat van de ambities hoog want

LEEK – Nee, lacht Johan Lindeman, de ambitieuze en vooral gedreven voorzitter van de Stichting Podium Nienoord de wat flauwe suggestie van de verslaggever weg: Dat hij een groen-wit geruit overhemd draagt heeft niets met zijn voorkeur voor de groene natuur in de omgeving van het openluchtpodium te maken. Maar hij draagt zijn liefde om het openluchtpodium in, zoals je dat wel noemt, ‘de vaart der volkeren’ op te stoten en vooral meer bekendheid te geven, graag met passie uit. Want, aldus de bijna 60-jarige Leekster die zijn sporen in vooral de online media verdiende:“Het in 1955 gebouwde podium kan en moet weer een waardevolle aanvulling van het culturele leven in de hele regio worden. De locatie, grenzend aan het landgoed Nienoord en middenin de weelderige natuur, is uniek. Het aantal zitplaatsen van toch al gauw driehonderd vráágt gewoon om meer bezoekers en activiteiten. We zijn als stichtingsbestuur voor echt elke manifestatie in. En ook echt iedereen, zowel uitvoerenden als bezoekers, kan bij ons terecht. Tegen, alweer écht, bijzonder lage kosten. Voor niet-commerciële activiteiten – dus bandjes, theatergroepen, familiepartijtjes, noem maar op –  al vanaf 55 euro per dag. Onze eigen programmacommissie zorgt ook voor een gevarieerde ‘invulling’, wat oubollig gezegd: Voor elck wat wils. De complete agenda vind je op onze website www.podiumleek.nl”

De sedert begin dit jaar nieuwe bestuursvoorzitter deed voorheen de sponsoring voor het podium. “En dat loopt en liep goed,”zegt hij met een glimlach. “Die portefeuille sponsoring blijf ik als voorzitter ook doen, want we kunnen niet zonder sponsors. Alles wat we doen is liefdewerk – oud papier. Maar de kleedkamers onder het overdekte podium hebben bijvoorbeeld dringend een opknapbeurt nodig. Daarvoor is geld nodig want de kleine klussen doen we allemaal zelf. Voor het grotere onderhoud zorgt de gemeente Leek, die eigenaar van de grond en het podium is; wij als stichting zonder winstoogmerk zijn de exploitanten. Ons bestuur is erg actief, maar gezien onze ambities kunnen we er best nog een paar bestuursleden bij hebben, waarbij we denken aan PR & Communicatie, Materiaal & Onderhoud en niet te vergeten iemand voor het secretariaat. Datzelfde geldt voor vrijwilligers; ook daar zijn we dringend om verlegen. Wie in een enthousiast team mee wil werken om van het podium écht een cultureel succes te maken, wil ik graag nader informeren.” (Zie onderaan dit artikel; redactie).

“Er ligt,” zegt Lindeman, “een prachtig plan voor de inrichting en aankleding van de ruimte onder het podium waar ook de kleedkamers zijn. Om dit plan te kunnen realiseren hebben we geld nodig en daarvoor is de actie ‘Steun het podium, adopteer een krat’ opgezet. Wie minimaal tien euro doneert krijgt zijn of haar voornaam vereeuwigd op één van de kratten die een veelzijdige functie krijgen onder en rondom het podium. Bijvoorbeeld als zitplaats en/of bergruimte. Deze actie loopt goed en is  mogelijk gemaakt door één van onze sponsoren. Ook andere suggesties zijn meer dan welkom. We hebben goede contacten met Jacob Venema van het Sportcentrum Leek, met de Borg, Sikko Cazemier van de Rodenburghal en met Agora, voorheen Punt1, waarheen we bij slecht weer zouden kunnen uitwijken. Ook met de gemeente Leek hebben we regelmatige en goede contacten. Velen denken met ons mee, zien de mogelijkheden van ons openluchtpodium in en beseffen met ons, dat Leek hier een unieke openluchtaccommodatie heeft waar nog veel te weinig gebruik van wordt gemaakt. En nogmaals, we gaan er alles aan doen om de hele locatie, qua routing er naar toe maar ook qua inrichting rondom het podium, nog aantrekkelijker te maken. Ons podiumseizoen loopt van begin mei tot half oktober. Zelf presenteren we een heel gevarieerd programma, zo komt het Nederlands Politie Orkest dat maar liefst 65 man sterk is, het podium op zaterdag 3 september innemen, maar voor ‘buitenstaanders’, bandjes, orkesten, theatergroepen, noem maar op, staat het podium ook beschikbaar. Zet maar boven dit artikel de kop, dat Podium Leek een, nee: DE ontmoetingsplek voor jong en oud wil worden. Want die ambitie willen we waar maken.”

Meer info vindt u op www.podiumleek.nl; het mailadres van Johan Lindeman is voorzitter@podiumleek.nl