Prachtig debuut James Bond in Roden

Volle bak Cinema

RODEN – Een bijzonder moment voor Roden of beter: voor de Roner bioscoop. Daar werd zondagavond namelijk de gloednieuwe James Bond film ‘Spectre’ vertoond. En dus zat de Cinema vol. Bomvol zelfs. Want nooit eerder werd een Bond film in een bioscoop in Roden vertoond.
Anders dan anders was het al vroeg druk in de foyer van het theater/bioscoop. De muziek was aangepast. ‘Het zo beroemde ‘Goldfinger’ van Shirley Bassy klonk en er waren zelfs bezoekers – onder wie Marco Geuken in smoking en met twee Bond-girls naast zich- die de kleding aangepast hadden. Er was een glas bubbels voor de bezoekers, die eerder als ooit een stoel zochten in de knusse bioscoop. ‘We hadden de zaal misschien wel twee keer kunnen vullen’, zei manager Ids Dijkstra, amper bekomen van de succesvolle en drukbezochte ‘Slachtdag’ eerder die zondag op Mensinge. Het feit dat de bioscoop uitverkocht was, was overigens geen unicum. ‘ Dat gebeurt wel vaker’, zei Dijkstra. ‘Bij Gooische Vrouwen bijvoorbeeld. Zelf vind ik het ook best bijzonder hoor, een Bond film in onze bioscoop. Prachtig toch.’
‘Spectre’ is een echte Bond film. Met langdurige achtervolgingen en uiteraard Daniel Craig in de hoofdrol die – ook uiteraard- het aanlegt met een dit keer wat oudere vrouw. Het verhaal? Dat speelt zich af in Mexico Stad en Rome. Bond tracht te infiltreren in een geheimzinnige organisatie. Q speelde weer een rol, net als Miss Moneypenny. En dus Lacia Sciarra, vrouw van een door Bond omgelegde crimineel en later minnares van de geheim agent. Niets nieuws dus, al schijnt ‘Spectre’ één van de beste Bond films ooit te zijn.
Dijkstra en vrouw Iris, zij verkocht de kaartjes, konden zelf nog net bij in de zaal. Moesten ze wel even wat losse stoelen neerzetten. Voor wie Bond gemist heeft: vandaag (dinsdag), zondag 15, maandag 16, dinsdag 17 en zondag 22 november is de film- telkens vanaf 20.00 uur- nog te zien. Reserveer wel voor de zekerheid: www.cinemaroden.nl.