Prachtig deelnemersveld voor kortebaan Roden

RODEN – De jaarlijkse kortebaan van Roden heeft woensdag veel cracks aan de start. Meervoudig winnaars als Zero Option Lane, Casanova, Barbert en Jagger Broline kunnen aan de bak tegen diverse toppers in de dop. In totaal komen er 24 paarden aan de start. De aanvang op de Norgerweg is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Zero Option Lane, Casanova, Barbert en Jagger Broline beleven een topseizoen. Barbert won al vijf kortebanen, Casanova was drie keer succesvol terwijl Zero Option Lane en Jagger Broline twee keer zegevierden. Allemaal hebben zij een achterban uit de regio. Zij willen ongetwijfeld met hun troef pieken op de thuisbaan.

Positieve zin

Dat deze seizoentoppers ook daadwerkelijk de prijzen gaan verdelen, is allerminst zeker. De laatste weken hebben meerdere paarden zich in positieve zin laten zien. Het lijkt een kwestie van tijd voordat zij gaan scoren. Yos JE werd vorige week derde in Medemblik. Woensdag krijgt hij ook nog eens een ontheffing van vijf meter. Sammarco, de winnaar van Middenbeemster, lijkt momenteel beter dan ooit en klaar voor een tweede zege. De stal van Aad Pools brengt ook Telma Laksmy aan de start. De vierjarige merrie leert elke kortebaan bij en werd onlangs derde in Enkhuizen.

Eluna di Quattro, de winnares van vorig jaar, is er ook bij. De merrie vergooide bijna haar volledige seizoen door galoppades. In Medemblik herstelde zij zich echter en eindigde als vijfde. Wellicht is zij precies op tijd in vorm om haar titel te verdedigen.

Deelnemersveld

Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met deskundig onderbouwde tips. Meer informatie specifiek over het evenement staat op www.volksvermaken.nl.

draverij