‘Prachtig om deze ontwikkeling mee te maken’

Oostwolde Pelicaan S-2

Pelikaan S wil weer bovenin meedraaien

OOSTWOLD – Sinds oktober vorig jaar is John de Hoop hoofdtrainer van Pelikaan S, de groeibriljant uit Oostwold. Met De Hoop op de bok en voorzitter Bulten als stuwende kracht promoveerde de hoofdmacht naar de derde klasse. En omdat de selectie intact bleef, de rek er nog lang niet uit is en de technische staf verder uitgebreid werd, zijn de verwachtingen opnieuw hooggespannen. Trainer De Hoop is niet iemand die hoog van de toren blaast. ‘We willen bovenin meedraaien. Dát en niets anders is de doelstelling dit seizoen’, zegt hij.

De Hoop heeft het naar zijn zin in Oostwold. ‘Voorzitter Bulten had me wel al eerder gevraagd trainer van Pelikaan S te worden. Vorig jaar oktober belde hij weer. Of ik wilde helpen, toen ze afscheid genomen hadden van hun trainer. Pas nadat ik dit met het bestuur van VEV’67 had overlegd – ik ben daar (nog steeds) Hoofd Opleidingen- en nadat ik er goed over nagedacht had, ben ik akkoord gegaan. Ik moet zeggen dat ik het geweldig naar m’n zin heb. De club is in ontwikkeling. Het is prachtig dat mee te maken en daar m’n steentje aan bij te dragen.’ De Hoop heeft geen ’last’ van de voorzitter. ‘Welnee. Natuurlijk discussiëren we over voetbal. Maar dat is bij elke club gewoon zo. Uiteindelijk is de technische staf er voor de selectie en is Wim er voor de beleidsmatige zaken. Dat gaat prima. Die technische staf hebben we weten uit te breiden met Kurt Elshot en Fred ter Arkel. Zelf ben ik donderdag en zaterdag in Oostwold’, vertelt De Hoop, die kan putten uit een selectie van liefst 28 spelers.
‘Een grote groep. Iedereen beseft ook dat er dus een aantal wekelijks in het tweede elftal zal gaan spelen. Dat is een goede zaak, want we willen de gehele club opstuwen. Dus de jeugd en zeker ook het tweede elftal. Verder ben ik ontzettend blij dat de sterkhouders gebleven zijn, al hebben we wel wat akelige blessures. Benjamin St.Juste bijvoorbeeld, zit momenteel in het gips. Net als Jos Bulten, die helaas opnieuw een kruisbandoperatie heeft ondergaan’, zegt de trainer, die de onderlinge band van zijn selectie ‘uniek’ noemt.
De Hoop ziet Pelikaan S niet zomaar even bovenin meedoen. ‘We hebben kwaliteit, dat is zo. Maar onderschat de tegenstanders niet. Ik noem een Appingedam, een De Heracliden. Daar loop je echt niet zomaar even overheen. Wij zullen zelf moeten groeien. Een hecht team moeten worden met spelers die zich voor elkaar weg willen cijferen. Lukt dit, dan kunnen we bovenin meedoen’, zegt de trainer, die ook een nieuw jeugdbeleidsplan voor de club schreef en zich dus breder inzet voor de club dan voor alleen het eerste elftal.