Prachtig programma Jaarbeurs van het Noorden

matsoematsoe

‘En op woensdag slaken wij een diepe zucht’

RODEN – Het kost tijd, energie én geld. Mara dan heb je ook wat. Vol trots kijkt de commissie amusement van de Jaarbeurs van het Noorden vooruit op de Rodermarkt. ‘We hebben opnieuw gekozen voor kwaliteit. Logisch, want niet iedereen kan een tent met drieduizend mensen entertainen. We denken dat we opnieuw een programma van formaat hebben samengesteld. We kunnen niet wachten om te beginnen. En als het eenmaal loopt, dan slaken we een diepe zucht. Net als op woensdag, als de Rodermarkt er weer op zit’, zegt Lucas Schoonbeek. Een overzicht van het programma van de Jaarbeurs van het Noorden

Vrijdag
Om 16.00 uur vindt de officiële opening van de 62e Jaarbeurs van het Noorden plaats. Het uur durende programma zal worden opgeluisterd door pianist Jan Vayne en rasentertainer Willem Gunneman. Ook zal de ‘ondernemer van het jaar’ worden gekozen. Van 17.00 uur tot 18/00 uur houdt de Jaarbeurs een borrel voor leden van de businessclub en om 18.00 uur begint de Mini Missverkiezing in de Dansfabriek. Ook nieuw: vanaf 17.00 uur verzorgt zanger/dj Robert den Brok voor muziek op het voorplein. Om 20.30 uur start eveneens in de Dansfabriek de Friss Party met medewerking van Keizer. De Friss Party – geheel alcoholvrij- duurt tot 23.30 uur. ‘We vragen ouders om hun kinderen te halen vanaf het Hertenkamp. De jonge bezoekers zullen onder begeleiding naar de parkeerplaats gebracht worden’, zegt Schoonbeek. Vanaf 20.00 uur begint ook Miss Noord, gepresenteerd door Dennis Weening. Aansluitend zorgen DJ Sowieso en DJ Matsoe Matsoe voor muziek. ‘Een pittig dagje’, zegt Schoonbeek. Hij kon wel eens gelijk krijgen.

Zaterdag
Robert den Brok staat ook zaterdag op het voorplein, zoals ook Batala (percussie) na de middagparade op zal treden bij de Jaarbeurs. ’s Avonds staat Q5 New Style in het Al-Ko Paviljoen. DJ Tony Starr en DJ D’Light staan net als DJ Roy in de Dansfabriek. ‘Een lekker programma’, denkt Schoonbeek.

Zondag
Uiteraard is er op zondagmiddag- veelal een familiemiddag- bodypaint in het Paviljoen. Op het voorplein treedt dan 6Pack van Roner Wim Feith op, terwijl ook Leo Klok en Gert van Essen optredens zullen verzorgen. Uiteraard is ook Robert den Brok weer van de partij. ‘De zondag is altijd een dag vol gezelligheid. Dat zal dit jaar niet anders zijn’, belooft Schoonbeek.

Maandag
Maandagmiddag is het Paviljoen ingeruimd voor Duo Wijsheid (zie ook elders in de Krant) en een streekproductenmarkt. Vervolgens is het Rodernacht. In het Paviljoen staat dan Beat It, de band die vorig jaar zo succesvol Beethoven kwam vervangen. Ook DJ Roy staat in het Paviljoen, terwijl rond middernacht de Venga Boys van de partij zullen zijn. In de Dansfabriek staan DJ D’Light, Party Squad, DJ Punish en de vrouwelijke DJ La Maggz. ‘Dan staat er een enorm goed programma, denken wij. Ik kijk echt uit naar de maandagnacht’, vertelt Schoonbeek.

Dinsdag
Rond het Jaarbeursterrein is dinsdagmiddag ruimte gereserveerd voor historische tractoren. Verder is er een Amsterdamse middag met optredens van ondermeer Jeffrey Schenk en Danny Nicolai. Het voorplein zalm dan ook in Amsterdamse sferen ingericht worden. ‘Misschien kunnen we op dinsdag een keer voor middernacht op bed’, hoopt Schoonbeek.

Woensdag
Woensdag staan – zo’n beetje na de kortebaan- Eltjo en Jan Warringa bij de Jaarbeurs. De woensdagavond staat in het teken van een optreden van Flair. Ook DJ Sowieso is dan uiteraard weer van de partij. ‘En dan zit het er op. Een veelzijdig programma met nadrukkelijk voor elk wat wils’, weet Schoonbeek.

Vrijdagavond werd de vloerbedekking gelegd in de tenten van de Jaarbeurs van het Noorden. Deze week zullen de allerlaatste voorbereidingen plaatsvinden. Vrijdag gaat het echt los. De commissie amusement is er klaar voor. Zoveel is wel duidelijk. ‘Alles ligt vast, alles is geregeld. We zijn er echt helemaal klaar voor.’

robertdenbrok

The_Partysquad

 

4525_Vengaboys