Provincie en gemeente kopen eerste 200 ‘Made in Roden’ zonnepanelen

RODEN – Donderdag 14 maart hebben burgemeester Klaas Smid en gedeputeerde Henk Brink symbolisch een opdracht verstrekt aan Elsun voor de levering van 200 zonnepanelen.

De Provincie Drenthe en de gemeente Noordenveld hebben de allereerste 200 zonnepanelen van Elsun gekocht. Elsun is het tweede bedrijf in Nederland die zonnepalen produceert. De 200 zonnepanelen worden geplaatst op het nieuwe pand van de Health Hub in Roden.

Burgemeester Klaas Smid: ”Elton is al jarenlang een prominente werkgever in Noordenveld. Nu gaat Elton naast zijn core business een nieuwe markt in met Zonnepanelen. Wij willen het nieuwe bedrijf ‘Elsun’ graag helpen om dit project succesvol te laten zijn. Deze opdracht past goed bij onze ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn.”

Gedeputeerde Henk Brink: “Mooi dat een gevestigde ondernemer kansen ziet om naast zijn bestaande palet aan bedrijfsactiviteiten zich te verbreden en te richten op duurzaamheid, hij maakt van de energietransitie nieuwe economie. Verder draagt dit uiteraard positief bij aan de werkgelegenheid waar ik tevens erg blij mee ben.”