Raad ondanks tijdsdruk positief over cofinanciering Health Hub

 

RODEN – De gemeenteraad van Noordenveld staat achter de plannen om cofinanciering  te verlenen voor de aanschaf van het Resato-pand. In dit pand zou de Health Hub gevestigd moeten worden, nu zij uit hun huidige pand gegroeid zijn. In totaal moet het pand drie miljoen euro gaan kosten. Hiervan wordt tachtig procent gefinancierd door de Provincie Drenthe en twintig procent door de gemeente Noordenveld. Dat zou betekenen dat de gemeente 600.000 euro zal investeren.
De gemeenteraad staat overwegend positief tegenover de cofinanciering. Sowieso was er haast geboden om een beslissing te nemen. Voor 1 april moet er duidelijkheid komen, aangezien er ook nog andere gegadigden voor het Resato-pand zijn.
De gemeente keek eerder ook al naar het Magista- pand. Dit gebouw is een doorn in het oog voor de politici, die het relatief vervallen gebouw geen reclame vinden door het dorp Roden.
Het belang van de Health Hub voor Roden werd in de raadsvergadering nog maar eens onderstreept. De honderd banen die in 2007 verdwenen toen Cordis vertrok uit Roden, zijn mede door de Health Hub weer opgevuld.
Aan het gebouw aan de Ceintuurbaan Noord moet nog wel één en ander gebeuren. Zo zal er asbest verwijderd moeten worden. Volgens wethouder Kosters (foto) zal dit echter geen probleem vormen, aangezien het slechts ‘een paar platen’ betreft.
Op 28 maart zal blijken of ook de Provinciale Staten akkoord gaan met de cofinanciering voor het plan. In totaal zullen zij 2,4 miljoen moeten investeren.