Rabobank ondersteunt Museum Nienoord

LEEK – Audrey Antuma-Koops, directievoorzitter Rabobank Noordenveld West Groningen “Onze ambitie is met elkaar de regio versterken. Hiervoor zetten wij naast onze kennis en netwerken ook ons coöperatief dividend en sponsoring in.  Als bank zijn we betrokken bij onze omgeving. Het bruist van verenigingen en stichtingen die het maatschappelijke, sociale en culturele leven verbeteren, zo ook Museum Nienoord. Een museum met ambities en zoekende naar een nieuwe insteek voor het museum, een re-make, waarbij in ieder geval beleving voor (jonge) bezoekers belangrijker wordt. De komende twee jaren verbinden wij ons als partner aan het museum. Wij kijken uit naar de re-make en de ontwikkelingen, te beginnen met de jubileumexpositie half november”.

Museum Nienoord is een 19e eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis van het reizen met rijtuigen in Nederland in de afgelopen 200 jaar. Het bezit een grote collectie rijtuigen, arrensleden, tuigen, zadels, gereedschappen, schilderijen en, prenten en kleding. Met meer dan 300 rijtuigen beschikt het museum over de grootste collectie rijtuigen in de wereld.

Geert Pruiksma, directeur Museum Nienoord “Wij zijn trots op het museum en de nationale collectie, ons depot biedt een schat aan prachtige historische verhalen voor jong en oud. In onze zoektocht naar een toekomstbestendige  re-make zien wij hier zeker kansen. We zijn inmiddels gestart met een onderzoek naar mogelijkheden voor vernieuwing en krijgen van het Prins Bernhard Cultuur Fonds een subsidie voor het digitaliseren van de collectie. Met Rabobank als partner gebruiken we de jubileumexpositie half november om een eerste kleine stap te zetten richting vernieuwing”.