Rabobank schenkt Speelgroep Leek bakfiets

Foto bij redactioneel bakfiets toneelgroep 1

LEEK/RODEN – Speelgroep Leek, bekend van het Openluchtspel Nienoord, ontving van  Rabobank Noordenveld West Groningen een bijzonder object. De Rabobank draagt cultuur een warm hart toe en ondersteunt daarom al vele jaren de toneelgroep uit Leek. De Speelgroep Leek brengt ieder jaar in september een aantal openluchtvoorstellingen op Podium Nienoord. De toneelstukken zijn ieder jaar verrassend en vernieuwend en bezorgen een breed publiek een gezellige avond.  De leden van de groep verzorgen zelf de decors, kleding, sponsoring, PR en alles wat er verder bij zo’n voorstelling komt kijken. Zij worden daarbij ondersteund door vrijwilligers, sponsoren en de Vrienden van de Speelgroep. Zonder de inzet van al deze betrokken is het niet mogelijk om producties op het Podium in Nienoord te realiseren. Vooral de laatste jaren hebben cultuurevenementen het lastig. Steeds meer subsidies vallen weg.  Het is nu dus meer dan ooit nodig om ondersteuning te krijgen van vrijwilligers, vrienden en sponsoren.  Ook de PR-commissie van de groep timmert hard aan de weg om zoveel mogelijk publiek te trekken voor de nieuwe voorstelling ‘De troep van Knier’, die op 10, 11 en 12 september dit jaar gespeeld wordt. Er wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden.
Eerder leende de Speelgroep Leek een bakfiets van de Rabobank om tijdens de voorstellingen te gebruiken. Voor komende promotieactiviteiten wilde de groep graag opnieuw de bakfiets gebruiken. De Rabobank verraste de Speelgroep door de bakfiets te schenken aan de groep. Namens de Speelgroep bedankte  Marloes Knol de Rabobank voor hun gulle gift.
‘De bakfiets zal zeker goed gebruikt worden. We zijn er heel blij mee’, aldus Marloes, die vervolgens de bakfiets naar zijn nieuwe onderkomen in Leek trapte.