Anna Maura Leemburg trekt 3000 kilometer door Nieuw Zeeland

Afbeelding
actueel

RODEN - Uitgerust met een rugzak, tent en slaapzak vertrekt Anna Maura Leemburg - die opgroeide in Roden - eind september 2023 naar Nieuw Zeeland. Ze begon daar aan een 3000 kilometer lange wandeling van Cape Reinga in het noorden naar Bluff in het zuiden van Aoteaoroa. ‘Ik heb meerdere mensen in mijn familie verloren aan kanker. Dat heeft mij doen beseffen dat het leven kort is en het zomaar voorbij kan zijn.’ Ze begint met sparen, verkoopt haar huis en inboedel en zegt haar baan op. ‘Ook wilde ik graag een goed doel koppelen aan mijn reis en dat werd KWF Kankerbestrijding.’ Inmiddels heeft Anna Maura ruim 2700 kilometer gelopen en al talloze avonturen beleefd en nieuwe vrienden gemaakt. Deze week is ze aan haar laatste 300 kilometer begonnen die ze in twee weken ongeveer afrondt.

‘De mensen in Nieuw -Zeeland zijn de meest gastvrije mensen die ik ooit heb ontmoet. Ik heb al zoveel liefde mogen ontvangen in de vorm van liften, eten, een slaapplek en liefdadigheid. Ze delen ook graag hun verhalen over de geschiedenis van het land en over het landschap zelf. Het landschap varieert enorm!’ Inmiddels is ze langs rivieren gekomen en heeft bergen met vulkanen gezien en smaragdgroene meren. ‘Ook ben ik honderden hutten tegengekomen onderweg.’ Haar route loopt voornamelijk door het midden van Nieuw Zeeland, waarbij met name het Zuidereiland erg pittig begaanbaar is. 

Ze zal begin mei weer terugkeren naar huis. ‘Ik ga dan in een busje wonen om weer geld te kunnen sparen. In de tussentijd pak ik dan mijn beroep als leerkracht weer op door het hele land indien nodig.’ Als ze terug is gaat ze ook een boek schrijven over haar reis. De illustraties daarbij heeft ze zelf gemaakt met aquarelverf onderweg in de hutten.

Op dit moment zit ze in de wildernis van Nieuw Zeeland en je kunt haar volgen via haar instagramaccount: @annamaura89. Wie wil doneren kan terecht op acties.kwf.nl/fundraisers/annamaura. Speciaal voor de Krant maakte Anna Maura een filmpje van haar trip tot zover. Deze is te vinden op onze homepage: www.dekrantnieuws.nl.

Afbeelding
Afbeelding