Muziekvereniging Noordenveld is volop in beweging

Afbeelding
actueel

RODEN - De zachte zonnestralen laten de tulpen, de krokussen en de narcissen weer bloeien. Het voorjaar begint. Zo ook bij muziekvereniging Noordenveld. Om het voorjaar in te luiden organiseert muziekvereniging Noordenveld verschillende activiteiten en evenementen geduurde het seizoen. Op 30 maart staat het voorjaarsconcert gepland. Daar treden het orkest en Jong Noordenveld op. Het orkest speelt nummers van Michael Jackson, Flemming, Kiss, en Coldplay. Een gevarieerd programma wat zeer zeker bij het publiek aan zal spreken. Het orkest bestaat uit 30 muzikanten die het leuk vinden om op te treden. Plezier en saamhorigheid staat bij het orkest hoog in het vaandel aan. De repetities zijn ook altijd gezellig en dat straalt het orkest ook uit. Een grote spil in het orkest is dirigente Petra Rodenboog, die iedere week met veel enthousiasme en gedrevenheid voor het orkest staat. Petra Rodenboog afgestudeerd aan het conservatorium vindt dirigeren een passie.

De jeugd is binnen de vereniging ontzettend gegroeid en telt 30 muzikanten, waarvan er nog een aantal in opleiding zijn. Een grote groep enthousiaste kinderen in de leeftijden van 6 tot 15 jaar, die muziek maken met elkaar leuk vinden. De jeugdband zie je vaak terug in de straten van Roden bij verschillende evenementen. Dit jaar gaan zij ook optredens verzorgen buiten Roden, dit doen zij tezamen met de jeugd colorguard en samen vormen zij Jong Noordenveld. Bij de colorguard zit je in een dansgroep waar je danst met vlaggen en linten en andere attributen. In de winterperiode gaan de kinderen naar wedstrijden speciaal voor de colorguard en in het lente en zomerseizoen lopen zij op straat mee met de jeugdband. De totale groep bestaat uit 42 kinderen. Iedere week oefenen zij gezamenlijk en hebben de kinderen heeft privé muziekles bij een muziekdocent. Muziek bevordert de leerprestatie en de concentratie, daarnaast is het gewoon ontzettend leuk, de kinderen hebben veel plezier met muziek maken en de onderlinge sfeer is het super gezellig. 30 maart gaan zij dus meedoen met het harmonieorkest bij het Voorjaarsconcert, hun eerste echte concert van dit jaar. De jeugd staat ook onder leiding van Petra Rodenboog. Het voorjaarsconcert op 30 maart is in muziekcentrum het Akkoord, Klimop 2b te Roden. Kaarten á € 7,50 zijn verkrijgbaar aan de kassa of via info@mvnoordenveld.nl Kinderen hebben gratis toegang.

Showband Noordenveld is bezig om een nieuwe veldshow in te studeren, om zo ook publiek te entertainen bij taptoe’s. Maar ook doen zij dit jaar verschillende straatoptredens in het binnen en buitenland. Laatst zijn ze geweest bij de grootste carnavalsoptocht van Europa in Keulen. Bij de showband varieert de leeftijd van 15 tot ca. 60 jaar. Showband Noordenveld heeft een eigen sound. De melodiesectie bestaat uit een selectie van hout en koperblazers. Dit zorgt ervoor dat verschillende stukken muziek moeiteloos gespeeld kunnen worden. Het slagwerk heeft een ritmische rol maar ook een melodische rol in de muziekstukken. En dit alles bij elkaar maakt het leuk om bij de showband te spelen, geen oud en stoffig imago, maar een frisse sound en look. De showband krijgt visuele ondersteuning van de colorguard. De attributen die ze hierbij gebruiken zorgen voor kleurrijke explosies bij de muziek. Bij de showband vinden ze het altijd leuk om mensen op te leiden. Ook hier is geen ervaring nodig. Ons motto is: muziek maken kun je leren. Daarnaast staat gezellig samen zijn boven aan.

Muziekvereniging Noordenveld is met haar 99 jaar in de bloei van haar leven. Iedereen is welkom ook al kun je geen noot lezen. Op 4 april aanstaande organiseert de muziekvereniging voor de 9e keer de blazersklas voor volwassenen. Jong en oud kan zich hiervoor aanmelden. In 10 lessen komen verschillende aspecten aanbod, waaronder kennismaken met het instrument, het bespelen van het instrument, noten leren lezen en samen spelen. Kortom het hele scala van muziek leren spelen komt voorbij. Iedereen kan zich aanmelden, ervaren muzikanten en onervaren. Het instrument kun je uitkiezen bij de vereniging. De saxofoonsectie zit momenteel vol, maar er je kiezen uit klarinet, dwarsfluit, althoorn, trompet, euphonium/bariton en trombone. Een vereniging met veel in haar mars. Wil je meedoen, geef je dan op! Wil je meer over de showband, orkest of jeugdband en colorguard, mail dan naar info@mvnoordenveld.nl of bel naar Jacqueline Hagenauw 06-22259694 - www.mvnoordenveld.nl

Afbeelding