Expositie “Aaibaar” in K38 - Kun je vogels aaien?

Cultuur

RODEN - Hoe leuk zou het zijn om een kleine mus te aaien? Helaas, mussen moet je aaien met je ogen. Joepe Bos schildert deze kleine vogels op metershoge doeken. Wilhelmina Zoutewelle bouwde een monument voor dieren wiens vacht of vel door de mens is afgenomen en maakte aaibare papieren vachten en dierschalen. Arien de Groot groeit van jongs af aan op met huisdieren. Van haar hangen in de galerie tien kleine potloodschetsen waarin hond en kat treffend weergegeven worden.

Mensen hebben behoefte aan knuffelen, daardoor komt het knuffelhormoon oxytocine vrij waar je blij en gelukkig van wordt. Naar de meeste verzorgingshuizen mag je geen dieren meenemen, terwijl dit juist voor de bewoners een meerwaarde zou kunnen zijn. Madeleine Corbey maakte daarom meer dan 60 kleurige en zachte kunstknuffels die op en rond een grote poef door bezoekers geknuffeld mogen worden. En ze zijn te koop!

Ook de negen andere kunstenaars geven met diverse technieken een geheel andere en bijzondere interpretatie van het thema ‘Aaibaar’ weer en Arien de Groot geeft op verzoek rondleidingen aan kleine groepen en schoolklassen. Zij vertelt over de maakwijze en de gedachten achter de kunstwerken. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd ligt er een speurtocht en kijkwijzer klaar. Ook is op de bovenverdieping de Jeugdexpositie omtrent dit thema te bewonderen. En in De Kunstwinkel hangen enige kleurrijke en leuke schilderijen van Janny Oosterheert.

Entree € 2,- en tot 18 jaar gratis . De expositie is van 16 maart tot en met 07 april. Informatie en opgave: ariendegr@hotmail.com.