Regionale korfballers winnen

REGIO – Noordenveld uit Roden is ook op het veld amper te stoppen getuige de 31-14 overwinning op Westergo. Al in de eerste helft tekende de monsterscore zich af: 18-6. Ook na rust bleef het kat en muis. Jasper Lutter en Elise van Maastrigt scoorden beiden drie keer. Noordenveld is samen met Quick’21 koploper in de tweede klasse. Rodenburg uit Leek won na een wisselvallige eerste helft toch wel verdiend van DIO Oosterwolde: 17-22. Na een goed eerste kwart nam DIO het initiatief en kwamen de Leeksters niet in hun spel. Na de thee herpakte de ploeg zich en liep het via prima opgezette aanvallen weg bij de thuisclub. Rodenburg speelt aankomend weekend thuis tegen Atalante uit Apeldoorn. Sparta Zevenhuizen won ook. Het Friese DTL uit Hantum werd met 11-15 aan de zegekar gebonden. Bij rust was het al 5-7.  Belangrijke punten voor Sparta in de strijd tegen degradatie, want zo neemt de ploeg afstand van de onderste regionen. Volgende week wacht een zware klus als gespeeld wordt tegen koploper Quick’21. OWK uit Oostwold won op het veld de uitwedstrijd van Danaiden uit Leiden met 12-20. OWK kwam geen moment in de problemen en de zege was dan ook volkomen verdiend. Omdat de nummer twee op de ranglijst verloor, liggen er wederom mogelijkheden voor een kampioenschap. OWK heeft dat geheel in eigen hand. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Synergo.