Replica wapens bijna niet van echt te onderscheiden

Airsoft wapens die zeer realistisch lijken? Lees deze blog en kom op de hoogte van regels en keuzes in replicawapens en BB guns.

Er is een snelle ontwikkeling gaande in de wereld van replica wapens. Je moet hierbij zeker niet denken aan een plastic geweer of pistool, maar eerder aan de echte wapens. Zowel in materialen als in beleving komen deze replica wapens zeer dicht bij het originele gevoel van bijvoorbeeld de bekende AK-47. Tegenwoordig kun je ook in Nederland replica wapens kopen. Deze wapens worden airsoft guns genoemd. Ze werken op luchtdruk en je kunt er plastic kogeltjes mee schieten. Naast het schieten zelf, geeft het wapen in de hand houden uiteraard een zeer bijzonder gevoel. Voor liefhebbers zijn er accessoires en onderdelen te koop. Ook kun je jouw uitrusting uitbreiden, lees hierover in dit artikel

Airsoft wapens kopen

Je kunt niet ieder airsoft wapen zomaar kopen. Sinds een aantal jaar is het kopen ervan legaal, echter dien je in bezit te zijn van een NABV lidmaatschap. Er zijn een aantal balletjespistolen die wel aan te schaffen zijn zonder lidmaatschap. Deze vallen onder “speelgoed”, hoewel de uitstraling en het gevoel ervan nog steeds hyperrealistisch is. De naam balletjespistool of BB gun is van vroeger en doet de moderne replica wapens echt tekort. De replica pistolen van tegenwoordig zien er meer uit als de ‘real deal’. Hierbij is het goed om te weten dat je jongeren onder de 14 jaar er niet mee moet laten spelen. Je mag het wapen in het openbaar niet gebruiken en ook niet zonder wapenkoffer vervoeren. Dit is voor de veiligheid van mensen om je heen belangrijk maar ook voor jezelf. Men kan zich makkelijk vergissen en het voor een echt wapen aanzien. Wanneer je met een replica geweer reist, dan moet je dit aanmelden bij de NABV. Je kunt hier ook evenementen aanmaken en evenementen vinden waar je zelf heen kunt gaan.

Uitrusting bij replica wapens

Wanneer je met een replica wapen gaat schieten, zet dan altijd een veiligheidsbril op. Dit geldt ook voor omstanders. Schiet nooit op of in de richting van mensen of dieren. Koop bij je wapen de nodige beschermingsmiddelen. Wanneer je een liefhebber bent van actiefilms of interesse hebt in het leger, dan is het goed om te weten dat je naast de wapens tegenwoordig ook allerlei andere spullen kunt kopen. Denk aan tactische vesten, rugzakken, helmen, gezichtsmaskers, viziers en andere militaire kleding. Je kunt voor je pistool zelfs een holster aanschaffen om hem bij je te dragen. Tegenwoordig is het mogelijk, wanneer je niet in het leger zit, je wel volledig te kunnen kleden in deze uitrusting. Voor mensen met een NABV lidmaatschap is het mogelijk tal van geweren te kopen.

De geweren, zeer realistisch

Je las net al over de AK-47. Deze biedt zelfs het echte gevoel, inclusief terugslag van het wapen. Je kunt accessoires zoals een grenade launcher kopen en elektronische onderdelen. Dit nodigt uit om replica geweren als hobby te zien en hier actief mee bezig te gaan. Doordat je losse onderdelen kunt kopen, is het mogelijk om aanpassingen te maken en het wapen naar jouw wens samen te stellen. Aanmelden bij de NABV is aan te raden, dit om goede ondersteuning te krijgen en om op de hoogte te blijven van de regels. Niet alle aanpassingen zijn toegestaan, er gelden limieten waar je binnen moet blijven.

Pistool, machinegeweer of sniper rifle kopen

Een kijkje nemen bij wat er allemaal op dit gebied te koop is, is echt een aanrader. Alleen al om op de hoogte te zijn, is dit zeer interessant. Er is nu al een enorme keus in wapens, van pistolen en geweren tot sniper rifles. Deze laatste kun je uitbreiden met een scope waardoor je zeer trefzeker kunt schieten. Er is voor ieder wat wils; voor degene die het als een sport zien, voor de liefhebber van wapens en voor hobbyisten.