Ria Stevens, voorzitter Dorpshuis de Til

‘Al vanaf 2004 ben ik voorzitter van Dorpshuis de Til in Leek. Ik zetelde in een aantal raden van bestuur en werd opeens gevraagd. Je rolt er als het ware in. Na vijftien jaar als voorzitter, heb ik het idee dat het voor mij klaar is. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter, iemand die enthousiast en bevlogen deze taak aanvliegt.
Een voorzitter moet vooral contact hebben met de gemeente en de mensen rondom het dorpshuis. Men moet weten dat je bestaat. De laatste jaren hebben we veel aan naamsbekendheid gewerkt. De tijd dat sommige mensen dachten dat wij een kerk waren, is voorbij. We hebben ons meer op de kaart gezet. Ook wordt er veel aangepakt binnen het gebouw. Zo is er een lift gekomen en binnenkort hangen we een AED op. We zijn druk bezig, maar zijn er nog lang niet. Er moet nog een hoop gebeuren!
Het bestuur bestaat uit vijf personen. Zij komen één keer per twee maand tezamen om te overleggen. Daarnaast ben je als bestuur regelmatig bij het dorpshuis te vinden. Als voorzitter was ik zo’n één à twee dagen per week aanwezig. Dan hielp ik gewoon met koffie inschenken en dergelijke.
Er is dagelijks iets te doen in ons levendige dorpshuis. Veel verenigingen zijn van onze ruimtes afhankelijk en weten ons dan ook te vinden. Al meer dan vijftig jaar weten tal van verenigingen ons te vinden. Dat kan de Vaktekenschool zijn, maar ook de Vrouwen van Nu. Iedereen komt naar De Til!
We zoeken een voorzitter die goed leiding kan geven, samen kan werken, kan communiceren en een sterke planner is. Iemand die vooruit kijkt naar activiteiten en hierop in kan spelen. Daarnaast is affiniteit met de organisatie en de activiteiten een pre.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Roelie, tel. 0617017622. Meer informatie over de stichting, is te vinden op www.dorpshuisleek.nl.