Richard Kobes

image

De Man met de hamer voor 04.08.15

Functie: Voorzitter Stichting Promotie 7huizen

“Even een open deur intrappen. De jaarlijkse Feestweek van Zevenhuizen staat op het punt van beginnen. Van vrijdag 7 tot en met zaterdag 15 augustus staan de feesten en activiteiten in ons dorp weer in het middelpunt van de belangstelling. Terecht. De Stichting Promotie 7huizen, waarvan ik de voorzitter ben, heeft er met alle vrijwilligers, verenigingen en instanties weer alles aan gedaan om met een prachtig programma te komen. In deze krant leest u er meer over. Als Promotie 7huizen zijn wij de paraplu; commissies en verenigingen organiseren voor een groot deel alle activiteiten. Wij als stichting zorgen voor de verkeersregelaars, de bebordingen, de omleidingsroutes, noem maar op – alles om de feestweek te stroomlijnen. Ook verzorgen wij het digitale draaiboek en regelen we de vergunningen met de gemeente Leek. We zijn tevens het contactpunt voor de politie.

Als stichting verzorgen wij zelf op zaterdag 15 augustus het eindfeest met het traditionele vuurwerk als hoogtepunt. En daarna zijn we bek-af, want het is voor ons niet alleen een jaarlijks hoogtepunt maar ook een uitputtingsslag. Maar dat hebben we er allemaal graag voor over. Zevenhuizen is ons dorp! – en dat zeg ik met een uitroepteken. Voor mij persoonlijk is de braderie een van de hoogtepunten; het paalvechten op vrijdagavond is dat ook. Maar zo heeft ieder zijn of haar voorkeuren.

Ik ben geboren en getogen Zeumhuuster, je krijgt mij hier niet weg. Dat zeg ik uit volle overtuiging. Wat het mooie van Zevenhuizen is? (Lachend:) De mensen kunnen hier best wel mopperen en zeuren, maar wát er wordt georganiseerd komt altijd op zijn pootjes terecht. Behalve de feestweek organiseren we als stichting ook de verkiezing van de 7huuster van het jaar; dit jaar is dat de familie Pruim, als eerbetoon aan vader Jan maar ook als waardering voor het ‘vertier’ waarmee de Pruims Zevenhuizen jarenlang als uitgaanscentrum op de kaart hebben gezet. Jammer dat de locatie nu zo verpauperd is…

Wat nog meer onder onze paraplu valt? De jaarlijkse vrijwilligersfeestavond, koningsdag, de 4 mei & 5 mei herdenking en viering, de Drentse rijwiel4daagse, Sint Maarten, de Sinterklaasintocht en de pakjesloop op 5 december. Kortom: Zevenhuizen bruist het hele jaar door en onze stichting levert daar graag haar bijdrage aan.”