Ritske Tuinstra, voorzitter SVMH

    Man met de hamer‘Ik ben al ongeveer twaalf jaar voorzitter van SVMH. Ik heb hier vroeger altijd gevoetbald en bleef nadien betrokken in verschillende functies. Op den duur kwam ik in het bestuur terecht, waarna mij werd gevraagd voorzitter te worden.
    Zoals velen weten, gaat SVMH fuseren met VV Boerakker. Dat is niet uit luxe, maar we zien geen andere keuze.  De afgelopen jaren daalde het ledenaantal en waar we vroeger een overvloed aan seniorenteams hadden, ligt dat aantal nu op drie. Onze jeugd werkt al zes jaar samen met de jeugd van Boerakker, dus de klik was er al. Uiteindelijk stemden de leden voor een algehele fusie met Boerakker, waardoor wij nu druk bezig zijn een nieuwe organisatie op poten te zetten.
    Het betekent onder andere dat we een nieuwe naam krijgen. Voortaan heet de club VV Westerkwartier. Zowel Boerakker als SVMH hadden altijd al leden die niet per se uit het dorp zelf kwamen, maar soms ook verder weg. Zij hadden dan vaak wel een bepaalde binding met het dorp of de club.
    Naast een naamswijziging, moest er ook gekeken worden naar waar de wedstrijden worden gespeeld. Bij de jeugd doen we dat om en om: de eerste seizoenshelft spelen ze bij de één, de andere seizoenshelft bij de ander. Wij hebben straks vijf seniorenteams. Het eerste elftal zal op zaterdagmiddag spelen en doet dat in Niebert. Zaterdag 2 en 3 spelen recreatief bij Boerakker. De twee recreatieve zondagteams spelen in Niebert. Zo verandert er voor de recreatieve spelers niet. Alleen de spelers die voor de eerste selectie gaan en van Boerakker komen, zullen dus voortaan elders voetballen. Zij beginnen in de vijfde klasse. We hebben er expres voor gekozen om in beide plaatsen te blijven voetballen, omdat dit belangrijk is voor de leefbaarheid van het dorp.
    De bestuursfuncties moeten nog worden ingevuld. Er ligt een fusiedocument die wij als leidraad gebruiken om de nieuwe club nu handen ten voeten te geven. Binnenkort willen we een soort oprichtingsvergadering organiseren, waarbij we ook het nieuwe tenue willen presenteren. Overigens hebben we al een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Dat is Johannes Noorda. De komende tijd zullen we nadenken over de invulling van de overige functies.