Rockin’ Roon laat de harten van autoliefhebbers sneller kloppen

Rockmuziek, oldtimers en bier: Amerikaanse gezelligheid brengt Roden in vervoering

RODEN – Roden maakt zich op voor de tweede editie van Rockin’ Roon. Na het doorslaande succes van vorig jaar, mikt de organisatie op een nóg groter feest. Met een grotere locatie, een variëteit aan marktkramen en vooral veel mooie oldtimers, belooft Rockin’ Roon een absoluut hoogtepunt te worden.
Vorig jaar vond dus de eerste editie van het feest plaats. De locatie hiervoor was de parkeerplaats voor de Vrijbuiter, waarvan slechts een deel werd benut. ‘We wisten niet wat we konden verwachten’, vertelt Jan Willems, één van de organisatoren van Rockin’ Roon. ‘In de middag bleek het afgezette deel van de parkeerplaats al te klein te zijn. Er kwamen veel bezoekers op het evenement af en het viel goed in de smaak. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het hele parkeerterrein te gebruiken.’
Een grote pré van het parkeerterrein, is dat het geen hele klus is om een evenement op te zetten en weer af te breken. Vandaar dat de organisatie ook dit jaar, voor een vrij ongebruikelijke locatie kiest. ‘Je ziet dergelijke festivals of evenementen eigenlijk zelden op een parkeerterrein. Maar Rockin’ Roon leent zich hier perfect voor’, meent Jan.
‘Rockabilly en rock ’n roll, in combinatie met een meeting van Amerikaanse oldtimers’, vertelt Jan, wanneer hem gevraagd wordt wat het publiek kan verwachten op zondag 2 september. ‘De combinatie is gewoon heel goed en trok vorig jaar direct veel bekijks.’
De organisatie ligt in handen van Stichting Rockin’ Roon, waarvan Mattheus Zeller de voorzitter is. Hij is tevens eigenaar van USA Cars, dus weet hij qua olditmers van wanten. De organisatie, waarvan Jan secretaris is, werkt samen met Volksvermaken. Eerst organiseerde Volksvermaken de grote Radio NL feesten, hier was Jan eveneens bij betrokken. ‘Dat werd op den duur te groot’, blikt Jan terug. ‘Dat was een mega-evenement, waar wij onze handen van aftrokken. Bij Rockin’ Roon kunnen wij een evenement op één terrein organiseren, waarbij gezelligheid voorop staat. Daarnaast geldt: vol is vol. We kunnen zo’n tweehonderd auto’s kwijt op het parkeerterrein. Mocht er veel meer komen, dan zullen enkele oldtimers moeten parkeren op de onverharde parkeerplaats tegenover de Vrijbuiter. Omdat olditmerbezitters ontzettend zuinig op hun auto zijn, raad ik ze aan op tijd te komen’, lacht Jan.
Vanaf 11:30 uur zal het parkeerterrein voor de Vrijbuiter open zijn. Dan kunnen de oldtimers alvast een plaatje innemen. Opgave is niet nodig en ook hoeft er geen bijdrage te worden betaald. Vanaf 13:00 uur barst het feest los. Dan is er muziek van The Black Ravens, Mischief en The Tumblin’ Go Go’s. Dit alles wordt aangevuld met een mooie markt, gebaseerd op het thema. En natuurlijk de authentieke hamburgers van Alida’s Smulpaleis en een goed glas bier.
Jan heeft er alvast zin in. ‘We hebben een mooie markt staan. Geen kraam is hetzelfde. Neem nu een Amerikaanse barber, die op de markt als een soort “mobiele kapper” fungeert.’ Nu het grote Radio NL feest dit jaar niet plaatsvindt in Roden, denkt Jan dat Rockin’ Roon hier een waardige opvolger voor is. ‘We hopen dat – naast de autoliefhebbers uit de regio – de gezellige mensen uit Roden en omstreken ons ook weten te vinden. We gaan voor een evenement met hopelijk mooi weer, maar bovenal een hele leuke sfeer. Kijkend naar het programma, denk ik dat dát wel goed komt’, besluit Jan.