Roden doet goede zaken met de overwinning op degradatiekandidaat Noordster

RODEN - Na de midweekse goede oefenwedstrijd tegen PKC, 3-4 winst, is het vandaag een geheel andere wedstrijd.  Op het zeer hobbelige hoofdveld van vv Roden is het voor beide ploegen een constant gevecht om de bal onder controle te krijgen. Het bevordert de kwaliteit van het spel absoluut niet. De vele toeschouwers, die het prachtige weer als een uitnodiging zien voor een mooie pot voetbal, stellen zich heel veel de vraag waarom de wedstrijd niet op het prachtige kunstgrasveld kan worden gespeeld. Op een dergelijke grasmat kun je simpelweg geen goed voetbal spelen. Dit ook zeker tot frustratie van de spelers.

Vanaf de aftrap is het Noordster die voor het 1e wapenfeit van de wedstrijd zorgt. Na dit begin neemt Roden het heft in handen. Olivier van der Tuin krijgt met veel moeite de bal in de 10e minuut bij Nick ter Arkel. Net op het moment dat de snelle rechter middenvelder de bal langs de keeper van Noordster wil spelen, stuit de bal op en verdwijnt de bal naast het doel. Na goed doorzetten van Rik van Dijk komt de linkerverdediger in schietpositie. Zijn wilde schot gaat over het doel. Een lage voorzet had beter op zijn plaats geweest want er staan 2 spelers geheel vrij voor het doel. In de 14e minuut komt spits Enrico Wardenier alleen op de keeper af. Hij omspeelt deze en kapt een andere speler uit en kan de bal in het lege doel schieten. Tot ontsteltenis van iedereen kapt de anders zo trefzekere Wardenier de bal nogmaals en wordt zijn inzet geblokt en rest een corner. Lang hoeft Roden niet te treuren om deze kans want uit de aansluitende corner draait Rutger van der Laan de bal vanaf de zijlijn in de verre hoek buiten bereik van de keeper. Een prima goal en Roden op een 1-0 voorsprong. Na zo’n 25 minuten neemt Noordster het heft meer in handen. Roden staat op het middenveld niet goed en het centrale duo Stan Miedema en Michel Wardenier moeten aan de bak om Noordster van doelpunten af te houden. De verdedigers zorgen ervoor dat keeper Rick Oosterloo niet of nauwelijks in actie hoeft te komen. Kort voor rust komt Roden weer beter in de wedstrijd. Van der Tuin passt prima op Wardenier. De spits wil de bal breed leggen maar door het slechte veld springt de bal omhoog en komt de bal niet bij de inlopende Rick Renkema.  Het aantal overtredingen die bij Roden nodig zijn, zijn de oorzaak van een minder goede organisatie en het vele balverlies is hier zeker debet aan. Er ontstaat rommelige wedstrijd.

In de pauze wisselt trainer Strating Luuk Jans voor de jonge Mettari van de Graaf. Jans zit niet goed in de wedstrijd. Roden begint beter aan de 2e helft. Een corner van de beste man van het veld Yska Last belandt op het hoofd van Rik van Dijk (2-0). Op zijn kopbal is de keeper van Noordster kansloos. De wedstrijd is dan min of meer op slot. Noordster is niet bij machte om ook maar een kans te creëren.   Het slechte veld eist ook zijn tol bij de spelers. Er is veel balverlies aan beide kanten. Roden krijgt via de linkerkant nog wel een aantal kansen, maar de juiste pass is er niet of de afwerking is onvoldoende.  De kopbal van Stan Miedema na een corner wordt door de keeper voor de doellijn gevangen. Een prima actie van Last brengt de jonge speler op de rand van de 16 meter. Zijn schot vliegt naast het doel van Noordster. Al met al een nuttige overwinning van Roden in de strijd voor de onderste plaatsen.

Reactie trainer Strating: Het is een draak van een wedstrijd geweest. Veel onnodig balverlies en een veel te laag speltempo. Dat is ook logisch, want elke bal moeten de spelers 2 of 3 keer extra controleren. Direct spel is niet mogelijk. De 1e 20 minuten gaat nog redelijk maar dan na het missen van 3 grote kansen is het een moeilijke wedstrijd.

Gele kaarten: van Dijk; Renkema; Dijks.

Opstelling Roden: Oosterloo; Jans (van de Graaf); M.Wardenier ( Dijks); Miedema; van Dijk; van der Laan (de Rink); ter Arkel; Renkema; van der Tuin (Jansen); E. Wardenier (Steenbergen)