Roden en Actief gelijk; Hoogkerk krijgt te weinig tegen MOVV

Zondagvoetbal

REGIO - Het was de zondag van de gelijke spelen voor de toppers uit de regio, Peize, Roden en Actief. Voor een verslag van Peize-Helpman zie elders in dit blad. Ook Hoogkerk kwam tot een remise, maar het hadden er drie punten moeten zijn tegen MOVV. Haulerwijk, Zevenhuizen, Nieuw-Roden en TLC verloren allen. SVMH nam zoete wraak voor het debacle van vorige week: 5-0 winst. GOMOS had een vrije zondag.

Roden reisde af naar Annen. Voor Wietze de Jong een weerzien met zijn oude werkgever. De wedstrijd eindigde in 1-1. “Ik moest oppassen dat ik niet in de verkeerde dugout zou plaatsnemen en heb vele handen moeten schudden, maar ik ben nu trainer van Roden en wil winnen met Roden”., was De Jong wel duidelijk. Het ingetogen juichen bij de 0-1 van Robin Louwes – uit een voorzet van Vincent van Santen die de aanval ook voorbereidde- had niets te maken met zijn Annen-verleden. “Het was een gelukkig doelpunt. Ik was pissig om het slechte voetbal.”. Het doelpunt pal voor rust zorgde voor een opleving bij de Roners, die na rust meer voetbal lieten zien tegen een zoals verwacht fysiek sterk Annen, dat het tempo hoog hield. Annen kwam op 1-1, waar De Jong nog zo voor gewaarschuwd had, van vrijetrappen specialist Aaldert Martens. Het bleef een onderhoudend partij, waarin er kansen over en weer waren en Roden op karakter een punt binnensleepte. Wietze de Jong ging vervolgens terug naar feestdorp Roden. “Ik kan me er met deze uitslag wel redelijk vertonen.” Eenzelfde eindstand bij Actief-HODO. Beide clubs verzoenden zich na afloop met de puntendeling. De Eeldenaren kwamen vroeg op voorsprong via Leon Krohne, die een klassieke aanval- voorzet, vrij voor het doel- afrondde. Op slag van rust viel de gelijkmaker uit een hoekschop waarbij de vrijstaande Baldé kon afwerken. In de tweede helft dwong Actief meer kansen af. Steven de Blok kreeg een grote kans en Thomas Mirck had in de voorlaatste minuut bij de ultieme poging alle pech met een bal over de uitkomende keeper die op de lat belandde. Na winst en verlies dus nu een gelijkspel voor de rood-witten, die voorlopig zesde staan. Komende zondag wacht Helpman dat moed put uit het eerste gelijkspel. Haulerwijk verloor de derby in Bakkeveen. De promovendus gaf goed partij, maar het scoreverloop zat niet mee. Een beter Haulerwijk werd verrast door een verdwaald schot dat voor doelman Johannes op stuitte: 0-1. De gasten zetten veel druk en uit een corner tekende Tim van der Velde voor de gelijkmaker. De batterijen bij Haulerwijk raakten aan het eind leeg, waarna de thuisclub wederom gelukkig de 2-1 op het bord zette. “We misten in de slotfase stootkracht. Maar in voorgaande wedstrijden gaven we niet thuis. Nu toonden we veel flair en branie. We moeten groeien als promovendus.”, aldus trainer Theo Donker. Zevenhuizen speelde een krankzinnige wedstrijd tegen Wijster. In de eerste helft kwam de rood-zwarte brigade onverdiend achter door een frommelgoal, veroorzaakt door de teruggekeerde Mark Ballast die pech had bij een balaanname. Wienand van Duinen en Dimitri de Jong zetten Zevenhuizen op 2-1. Vervolgens verzuimden de gastheren door te stoten naar 6-1 door het missen van de meest opgelegde kansen. In de tweede helft werd Zevenhuizen volledig weggeblazen. Alleen Nick Kobes kreeg een voldoende. De sluitpost voorkwam een 2-8 (!). Het bleef bij 2-4. “Rodermarkt speelde geen rol”, verklaarde Bram Klaassens nog. SVMH was dolblij met de eerste overwinning. Door de 5-0 zege op Meeden werd de kater van vorige week weggespoeld. Na even zoeken gaf SVMH geen enkele kans meer weg. Gerard Beerlings opende de score vlak voor rust. Jan Koster, wederom Beerlings, Ton Koster en Guart Amsing bepaalden de eindstand op 5-0. Meeden incasseerde nog twee rode kaarten, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. “Die rode kaarten waren onnodig. Daar was het de wedstrijd niet naar”, vond Patrick van Nimwegen. Hoogkerk hield MOVV op een knappe 3-3. Maar de remise voelde als een nederlaag, want Hoogkerk deed de titelkandidaat wankelen. In een schitterende wedstrijd scoorde Jean Marc Balsters uit een penalty de 1-0 en schoot snoeihard de nummer twee binnen. Een sensatie leek in de maak, maar nog voor rust viel de aansluitingstreffer. MOVV was in het tweede deel beter, maar de beste kansen waren voor Hoogkerk, dat vlak voor tijd de winst binnen bereik had. De scheidsrechter liet erg lang doorspelen en in de 96e minuut maakte MOVV toch nog gelijk. Idioot verlies voor Nieuw-Roden, dat geen kans weggaf in Loon, maar toch verloor van LEO. Wilco Drent nam Nieuw Roden bij de hand (0-1). Een teruggespeelde bal werd door de Nieuw-Roden-keeper niet gevangen, waardoor de bizarre 1-1 viel. Een kwartier voor tijd beging Niek Jager een domme overtreding, wat leidde tot een strafschop die werd benut: 2-1. “Dit is heel wrang. Ja, dit moeten we snel vergeten en wegspoelen.”, vindt Jur Smit, die wel een adresje weet in deze dagen. Ook TLC verloor onnodig. Op Rodenburg ging BATO er met de drie punten vandoor. “TLC speelde heel matig en dan is het een logisch verlies”, vond Gert Slomp. Roy de Vries zette TLC nog wel op 1-0. Nadat een speler van BATO met een brancard van het veld moest- achteraf viel het mee- ging de thuisclub slechter spelen en kwam met 1-2 achter. Twee toegepaste wissels zorgden wel voor verbetering, maar de nederlaag was niet meer af te wenden: 2-3. Na de verrassende winst op de Walden is De Wilper Boys terug op aarde na de 4-1 nederlaag bij GVB. Op de eerste paar minuten na waarbij Marc Oldewarris het enige doelpunt voor de boys maakte was de thuisclub heer en meester. De rood-zwarten zakten daardoor weer naar de onderste regionen. .