Roden en Actief zijn nog niet klaar; GOMOS zonder vertrouwen naar derde finale

REGIO – De nacompetitie krijgt een zinderende ontknoping. Roden heeft nog een lange weg te gaan na de 3-2 nederlaag bij Leovardia. Actief moet vrezen na het gelijkspel tegen HSC. GOMOS krijgt een derde en laatste kans voor promotie, maar dan moet het wel een 1-0 verlies zien weg te werken. SVMH staat met een been in de vierde klasse (zie verslag elders).

RODEN ging de bietenbrug op, aan de Kalverdijk van SC Leovardia. De Roners domineerden het grootste deel van de wedstrijd. Zeven mindere minuten werd Roden fataal. En dit frustreerde trainer Wietze de Jong enorm. De gasten kenden een geweldig begin en kwamen ook met 0-1 voor door Patrick Kemkers, na een inzet van Freddie van der Velde tegen de lat. De kans op 0-2 werd gemist. In enkele minuten liet Roden de voorsprong glippen, mede door een blunderende doelman Rutger Beuzenberg, waarna de Drenten zelfs wankelden toen het 3-1 werd. Roden kwam een moeilijke fase door. Na het inbrengen van Maikel Kenter was Roden weer oppermachtig en kreeg kans op kans. De Leeuwarders lagen op apegapen. Maar verder dan een benutte vrije trap van Van der Velde kwamen de bezoekers niet. “Het wordt nog een zware dobber”, weet De Jong, met het oog op de terugwedstrijd. Wanneer Roden deze ronde overleeft wacht nog de winnaar van Drachten-Asser Boys. Roden is nog niet klaar. ACTIEF kwam niet verder dan een gelijkspel tegen HSC . In de eerste helft was er bij Actief weer sprake van een gebrek aan inzet en karakter en kwam door een snelle treffer ook verdiend met 0-1 achter. HSC liet een uitgelezen kans op 0-2 liggen. Na rust kwamen de rood-witten beter uit de verf en trokken de zaak recht. Op wat speldenprikken na zat er niet meer in dan een 1-1. Wanneer Actief Hoogezand overleeft volgt nog een ronde. “Het wordt loodzwaar, dan kan het alleen maar meevallen”, houdt leider Eric Bont de moed erin. GOMOS begint met lood in de schoenen aan de finale. De eerste slag werd verloren van VENO uit het Overijsselse Vollenhove. “Ik ben heel, heel erg teleurgesteld. De jongens hadden een uitstraling die niet overeenkomt met een promotiewedstrijd”, sprak hoofd technische staf Ab Rutten. De thuisclub stond lang met 1-0 voor. In de voorlaatste minuut had Jens Voerman vanaf de stip GOMOS weer langszij kunnen schieten maar faalde, terwijl de aanvoerder normaal nooit mist. “Het was de slechtste wedstrijd van het seizoen. We liepen als een kip zonder kop over het veld. En dat tegen een waardeloze tegenstander. Zo voetballend hebben we niets te zoeken in de derde klasse. Ik spreek ze zoveel vertrouwen in als zijnde de beste van Nederland. De spelers staan stijf van de spanning, vooral de ouderen.”, zegt Rutten, de wanhoop nabij. Komende zondag is de beslissing. De derde en laatste kans voor promotie voor GOMOS. Wie trekt GOMOS over de streep?