Roden en GRC eindigt in een bloedeloos gelijkspel

||||
|||| Foto: ||||

RODEN- Roden trainer Freddie Strating hoopte dat zijn ploeg na 3 weken zonder wedstrijden er klaar voor zou zijn. Hij diende het wel zonder vaste basiskrachten Hugo Steenbergen, Olivier van der Tuin, Leon Draisma en Wouter Bousema te stellen. Met deze wetenschap kon je in de beginfase zien dat Roden aan het zoeken was. Nadat de ploegen elkaar even hadden afgetast, trok GRC enigszins het initiatief naar zich toe. Niet dat het tot grote mogelijkheden leidde. Roden beperkte zich tot veel lange ballen, die veelal niet aankwamen. Een lange bal kwam op links terecht bij Rick Renkema. Zijn actie binnendoor werd gevolgd door een schot. De keeper van GRC verwerkte de bal zodanig dat hij voor de voeten van de teruggekeerde Robin van der Tuin kwam. Zijn inzet ging via de keeper achter en de aansluitende corner leverde niets op voor Roden. In de 18e minuut bereikte Renkema met een prima pass Van der Tuin. Het schot had te weinig kracht om de keeper van GRC in problemen te brengen. Nadat Roden het eerst lastig had met de beweeglijke spitsen van GRC kreeg het steeds meer grip op het spel van GRC. De organisatie stond goed en dat betekende dat keeper Niels Willems weinig schoten op het doel kreeg afgevuurd. Er was veel strijd om de bal, waardoor er ook veel balverlies geleden werd. Het was dan ook een intense op en neer gaand tweede deel van de 1e helft. Er ontstonden weinig kansen. David Jansen verdedigde uitstekend kort voor de rust, want de spits van GRC kwam gevaarlijk door. Naast Jansen stond Michel Wardenier weer vaak op de goede plaats om onheil te voorkomen. Vlak voor de rust moest de robuuste verdediger met een prima sliding ingrijpen want anders kwam de spits alleen voor keeper Willems. De ruststand van 0-0 was de juiste afspiegeling. De 2e helft leverde hetzelfde spelbeeld op. Onrustig spel doordat er vele duels uitgevochten moesten worden. GRC had meer balbezit en Roden zag zich genoodzaakt meer op uitvallen te speculeren. In het eerste deel van de 2e helft kreeg GRC een aantal mogelijkheden maar de voorwaartsen hadden het vizier gelukkig voor Roden niet op scherp staan. In de 57e minuut kwam Roden er prima door met een combinatie tussen Colin Been en Renkema. Laatstgenoemde passte uitstekend op Yska Last. Zijn actie binnendoor was mooi, maar de afronding minder. Deze kans had de naar Harkemase Boys vertrekkende Last absoluut moeten maken. Hij schoot voor iedereen die Roden een goed hart toedraagt naast het doel van GRC. Wardenier onderschepte voor de verdediging de bal en stoomde door richting het doel van GRC. Het lukte Last niet om de bal bij de doorgelopen Wardenier te krijgen waardoor deze mogelijkheid ook teniet werd gedaan. Roden beperkte zich steeds meer uitvallen want de wedstrijd eiste wel zijn tol. Een kopbal van de spits van GRC leek in de kruising van het doel van Willems te verdwijnen. De keeper kon ternauwernood de bal tot corner verwerken. Verdediger Sem Jansen kon de bal na een inzet ook net op tijd wegwerken. Na een uitval werd Last op 20 meter van het doel van GRC onderuit gehaald. De vrije trap van Last ging net naast het doel. In de slotminuut was Nick ter Arkel ervandoor op rechts. Hij wachtte te lang met de voorzet waardoor bal weggewerkt kon worden. Het was duidelijk dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende. Dodelijk vermoeid stortten de spelers na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gerbandy ter aarde. De wedstrijd had veel van de spelers gevergd.

Opstelling: Willems; van der Graaf; S. Jansen; Wardenier; D. Jansen; van Dijk; ter Arkel; Renkema (de Rink); van der Tuin; Been; Last.