Roden even wielerhoofdstad van Drenthe

roden dwars door drenthe finish mannen 1

roden dwars door drenthe finish mannen 2 roden dwars door drenthe finish vrouwen 1 roden dwars door drentheactie sfeer 1 roden dwars door drentheactie sfeer 2 roden dwars door drentheactie sfeer 3 roden dwars door drentheactie sfeer 4 RODEN – Roden stond zondag geheel en al in het teken van Dwars door Drenthe, ofwel de Ronde van Drenthe. En dus was Roden heel even wielerhoofdstad van de provincie. De gemeente Noordenveld had fiks geïnvesteerd en met start en finish in het dorp, de media-aandacht en de bezoekjes van talloze prominenten lijkt het de investering waard te zijn geweest.
Manuel Belletti won zondagmiddag overigens.
Roden -Roden ging over 197 kilometer en was loodzwaar met wat wind, kasseien en de VAM-berg. Ondanks de lastige omstandigheden eindigde de etappe in een massasprint. Vooral heel leuk voor het publiek in hartje Roden. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep met zeven renners. Vier vluchters probeerden de kopgroep te pakken te krijgen en dat lukte na honderd kilometer. De regie lag uiteindelijk toch bij het peloton, want nooit kon de kopgroep echt afstand nemen.
De maximale voorsprong was en bleef 1.30 minuut. Na 140 kilometer, ergens tussen Hooghalen en Assen, werden de koplopers weer ingerekend. Uiteraard probeerde toen een nieuwe groep het. De hernieuwde uitlooppoging leek te lukken, tot ze Roden naderden. In het zicht van de finish werd de kopgroep bijgehaald en werd het dus een massasprint. Daarin bleek  Belleti dus de sterkste.