Roden geniet van immaterieel erfgoed

|
| Foto: |
actueel
RODEN – Op Landgoed Mensinge vond zondag de jaarlijkse weckmarkt ‘Heel Holland Weckt’ plaats. Een traditie, sinds expert Carolina Verhoeven wecken als culinaire traditie heeft weten toe te voegen aan de UNESCO Werelderfgoedlijst van Immaterieel Erfgoed. Oude methoden als wecken en indikken lijken, net als pekelen, toch al een revival door te maken. De weckmarkt in Roden gaf een mooi overzicht van een aantal conserveringstechnieken zoals dus wecken, inmaken, roken, likeur stoken, kaas maken en stroop stoken. Daarnaast besteedde de markt aandacht aan de bewustwording van smaak, gebruik van eerlijke producten, tijd voor heerlijk en eerlijk eten en inspirerende lezingen. Tijdens de weckmarkt werd ook gestart met de wedstrijd ‘koken met streekproducten’. De inzendingen worden in Roden geëxposeerd en beoordeeld tijdens de Jaarbeurs van het Noorden. Aanmelden kan nog steeds via info@mensinge.nl.
|

UIT DE KRANT

Lees ook