Roden, KV Noordenveld

roden schoolkorfbal 1

Datum: 28 mei
Tijd: 18.30 uur

RODEN – Jaloers gingen de blikken van de bestuursleden van KV Noordenveld afgelopen dinsdag langs de rijen auto’s aan de Borglaan. Een rij die begon aan de Stinsenweg en eindigde bij sportcentrum De Hullen. Zelden zal het er zó druk geweest zijn. En niet omdat KV Noordenveld een wedstrijdje speelde, maar om schoolkorfbal. En daar liep bijkans heel Roden voor uit.

Ongenode gast kwam handen tekort om alle bezoekers op te merken. Een poging. Harry Prak ( ‘ik heb een aversie tegen korfbal’) was coach. Hij, normaliter agent, verloor drie wedstrijden en maakte – zeker voor zijn doen- een wat gelaten en timide indruk. Roelof Bathoorn was er, net als Henk de Groot en Bert Jan Lageman, blijkbaar ook een korfbalfan. Paul Raveneau, doorgaans professor in de voetbalkunde, coachte dit keer korfballertjes. Kapster Wilma Pol bekeek de verrichtingen van haar dochter en is haar sjaal (lichtblauw) nog steeds kwijt. Stephan Bulthuis (Zakenkring) liet z’n gezicht zien, net als Jan Spandaw (ook Zakenkring). Armein Sikkenga was er, net als Juf Hennie en juf Riekje, zelf meer dan verdienstelijk korfbalster bij Noordenveld. Jean Maria Castro (leerkracht De Flint en ex voetballer) moest ook even komen kijken, datzelfde gold voor Rudy ‘Potland’. U weet wel. Hanny en Henk waren present, net als Rianne Loorbach. Wanda Cazemier? Was er ook. Salvatore Game ergerde zich aan zoonlief die slechts met zijn haar bezig was. Ook onder de wedstrijd. Freek Groefsema liep rond, Nicolet Ronner ook. Jolanda Wiersinga, Juf Afke, Juf Monique en Simon Luttjes trokken zich ook al weinig aan van de gestaag neervallende regen. Ron en Dick Schothorst liepen langs, net als Wim Sloterwijk en Marjan Waldijk.

Trouwens; als coach heb je tijdens het scholenkorfbaltoernooi weinig te vertellen. De speaker zegt halverwege de wedstrijd dat er gewisseld moet worden en dus moet je wisselen. Hoe dan ook, of je wilt of niet. Zou men eens bij Louis van Gaal moeten proberen. Natasja (of Natascha) Lokhorst was er met Richard en Niels, om Vera aan het werk te zien. En wat te denken van Jans en Nancy Bekkering? José Hoekstra en Patricia Wirth (met Roger). Karin Petersen (Ikea) was er met Raymond, Gerard Buring (succesvol coach Roden F1) zag hoe zoon Thijs aardig kon korfballen. Marjon Noordman was opmerkelijk rustig, Xandra de Boer (van Rolf) was er ook. Bart Eisinga, Paul Huizinga en Remco Tauran parkeerden hun auto’s ook al ergens tussen Stinsenweg en De Hullen. Catrin en Emiel waren aan de Borglaan, net als Rianne Bosten, specialist in ‘reuze keuze’. Marcel Bazuin (lichticoon) was er, net als Arianne Oversier (van Maarten). Ronald Ubels en Conny Hamming liepen langs, net als Bert Mensingh en Harriet Bathoorn.

Harry Prak heeft dan de hoop op een goed resultaat al lang opgegeven en coach ondertussen met zijn hond aan zijn zijde. Ook dat helpt helemaal niets. Zijn ploeg- van Het Valkhof- wordt elke keer genadeloos weggecounterd. Optisch steeds beter, maar zwak in de afwerking. Coach Prak moet na afloop de teleurgestelde spelers troosten. Want wat werd er weer fanatiek gestreden aan de Borglaan. Dat zagen ook Harriet van der Velde en vrouw Oosterhuis. Debby Schaap en Lucienne Winkel (van Flotar). Dat zagen eveneens Kirsten Hunze en Martin Spaan. Juf Dianne zag dat. Carla Melessen en Janet Klinker. Halbe Osinga en Sonja Suurd. Ze zagen het allemaal. Dat het goed was. Dat kinderen korfbal eigenlijk een heel leuke sport vinden. Wel dient opgemerkt te worden dat de kinderen niet geheel volgens de regels speelden. En dat de korfjes voor de kinderen eigenlijk wat lager hadden moeten hangen. Maar verder? De rij auto’s vertelde het verhaal van scholenkorfbal 2014. Een enorme happening.

roden schoolkorfbal 2

roden schoolkorfbal 3

roden schoolkorfbal 4