Roden/Leek

Regio OG Herfstvakantie-6

Datum: 14 oktober
Tijd: 14.00 uur

REGIO – Schoolkinderen genoten vorige week van een welverdiende vakantie. Waren ze ook wel weer even aan toe. En dus werd er in de regio van alles georganiseerd voor kinderen. In Roden (De Hullen) en Leek (Rodenburghal) bijvoorbeeld. Ongenode gast nam een kijkje. En het contrast was groot.

Het contrast was dus groot. Want: in de Hullen had korfbalvereniging Noordenveld verschrikkelijk zijn best gedaan om een prachtige Pico Bello korfbalinstuif te organiseren. Aan alles was gedacht. Er waren tal van korfbaloefeningen en er was een kleurwedstrijd, waarvan de winnaars een prijs van sponsor Pico Bello kregen. Alles dik in orde, zoals we dat van KV Noordenveld gewend zijn. Zo rond kwart voor twee ontbreken echter een paar belangrijke zaken. Deelnemers bijvoorbeeld. Het groepje kinderen dat deelneemt, is ronduit teleurstellend. En de zaal niet gezellig. Hal B. Kil en koel. Koud. Stil. Geen muziekje. Desondanks genoten de kinderen die wél van de partij ware volop. Ze kregen alle aandacht en leerden toch even de wat fijnere kneepjes van het korfbalvak.

Hoe anders was dat even verderop in Leek, in de Rodenburghal om precies te zijn. De hal is gewoon een stuk gezelliger. Dat heeft zeker ook te maken met eigenaar Sikko Cazemier, die van de ooit verpauperde hal een pareltje heeft gemaakt. Bovendien wordt het nog mooier, zeker nu Sikko van de gemeente ook niet-sportgebonden activiteiten mag organiseren. ‘Dat mag 365 dagen per jaar waarvan twaalf met muziek’, zegt Sikko, die zich deze middag ontpopt tot een meer dan voortreffelijk gastheer voor kinderen die deel willen nemen. Sikko wacht ze allemaal persoonlijk op en wijst ze de weg. ‘Neem kleedkamer 1 of 2 maar.’ Muziekevenementen dus. ‘En nu vraagt iedereen zich af wat ik ga doen. Laat ik zeggen dat ik over een week of twee wel wat meer nieuws heb. Bovendien moeten we de zaal nog wat aanpassen, want er moeten bijvoorbeeld meer nooduitgangen komen’, zegt Sikko.
Vandaag staat sport centraal in de Rodenburghal. En nu eens geen voetbal, handbal of een andere ‘doorsnee’ sport. Nee, vandaag staat er floorball/unihockey op de rol, basketbal en Shisundo, u weet wel. Over Shisundo gesproken: begin er niet aan als u niet heel ft bent. Alleen de warming-up al is indrukwekkend. Een niet-getrainde sporter zou zijn benen, rug en enkels met gemak kunnen breken.
Ook van de partij is uiteraard Christel Elshout, cultuur- en welzijnsgoeroe van Leek. Ze is even enthousiast als altijd en is niet helemaal tevreden. Deze sportmiddag hoort in het programma Herfst4Kids Leek en de opkomst bij de ‘Coole Disco’, een dag eerder, viel Christel wat tegen. ‘Ja man. Er waren ongeveer twintig kinderen. Vorig jaar waren dat er nog tachtig. Dat verschil is te groot. Het is wellicht te mooi weer of misschien heeft de spelcomputer een te grote aantrekkingskracht’, zegt ze. Desondanks genoot ze met volle teugen. Van de twee DJ’s van De Zijlen bijvoorbeeld. ‘Zo mooi, echt geweldig’, zegt ze. Deze middag trekt ongeveer veertig kinderen naar de Rodenburghal. En daar is Christel wel tevreden mee. Net zoals ze tevreden is met Olivier Micheneaud, zeg maar haar nieuwe baas. De Oude Ulo valt onder Noordermaat tegenwoordig. ‘Olivier is heel enthousiast en wil cultuur en welzijn straks wat meer gaan scheiden. Hij is echt heel enthousiast en heeft al om een gemeentelijke bijdrage gevraagd om meer te gaan doen.’ Ondertussen sporten de kinderen naar hartenlust. Bijzonder: er zijn meer opa’s en oma’s dan vaders en moeders. Ook dat is iets van deze tijd, met tweeverdieners. Dan is de vakantie voor de grootouders en is Herfst4Kids Leek best een uitkomst, zo blijkt ook deze dinsdagmiddag.

Regio OG Herfstvakantie

Regio OG Herfstvakantie-2

Regio OG Herfstvakantie-3

Regio OG Herfstvakantie-4

Regio OG Herfstvakantie-5