Roden MB1 Kampioen

Roden VV Roden Dames kampioen-5

Roden MB1 met spectaculaire cijfers kampioen!

RODEN – Met 24 punten uit acht wedstrijden, ruim 73 doelpunten voor en slechts eentje tegen zijn de meiden van Roden MB1 op spectaculaire wijze kampioen geworden. Afgelopen zaterdag werd het geweldige half jaar van de ploeg van trainer René Alberts beloond met het vieren van de titel door met 7-1 van de meiden van Zuidhorn MB1 te winnen. Door deze prachtige resultaten promoveren de meiden naar de eerste klasse. Trainer Alberts is trots op zijn enthousiaste voetbalsters.

Dat de meiden van vv Roden afgelopen zomer werden ingedeeld in de tweede klasse is niet zonder reden geweest. In de voorjaarscompetitie in 2014 speelde Roden MB1 namelijk eerste klasse, maar waren er verschillende redenen om na deze competitie te switchen. “Ik hou alles bij, ook qua trainingsopkomst en die liep vorig jaar terug”, weet trainer René Alberts. “Dat had bijvoorbeeld te maken met meiden die met hun examens zaten. Alleen, in de eerste klasse moet er wat meer gebeuren om aan te haken. Samen met Wouter Meertens heb ik er wel op gehamerd dat het qua opkomst anders moest, wilden we stappen maken. Na het seizoen hebben de meiden gestemd wat ze wilden en de meerderheid wilde in de tweede klasse spelen. Dat hebben we gedaan.”

Vanaf de voorbereiding veranderde er wel wat bij Roden MB1. Dankzij het enthousiasme van de trainer Alberts, ondersteund door Meertens, ging het knopje om bij de meiden. De trainingsopkomst was hoog, het enthousiasme groeide met de week. Gesteund door de resultaten, want de tegenstand in de tweede klasse was namelijk niet al te groot. “We hebben ons aangemeld voor de tweede klasse en vooraf hoop je op een sterke indeling”, vervolgt Alberts. “Toen we de competitie-indeling zagen probeerden we een inschatting te maken. GOMOS zou onze grootste concurrent worden, we hadden het altijd lastig tegen hen. Alleen, GOMOS had te maken met veel geblesseerde speelsters. Ook hadden we op een toernooi tegen Gruno gespeeld en die maakten het ons toen ook lastig.” In de praktijk bleek het mee te vallen. “Door de vele blessures bij GOMOS staat Actief nu op de tweede plaats. En daar wonnen wij met 19-0 van…”

DJ Sap en Fruit

Om nu alles op het niveauverschil te schuiven gaat Alberts wat te ver. Ook hebben ‘zijn’ meiden als team progressie geboekt. “De vraag is: hoe houd je je beste speelsters gemotiveerd én hoe zorg je ervoor dat de mindere speelsters wel beter worden? Die uitdaging is geslaagd”, vindt hij. “De beste speelsters zijn uiteraard belangrijk voor de ploeg, maar wanneer er eentje niet is zakt de ploeg niet in. Dat gebeurde in het verleden nog wel eens. Dat geeft aan dat de verschillende speelsters wel beter zijn geworden.”

Dat is gebleken, want met acht wedstrijden achter de rug heeft Roden MB1 de maximale score met 24 punten, heeft het 73 keer gescoord en slechts één goal tegen gekregen. Afgelopen zaterdag werd thuis tegen Zuidhorn MB1 het kampioenschap binnengehaald. Groot feest dus. Na afloop de gebruikelijke bloemen, trainer Alberts kreeg de champagedouche te verduren én daarna was het feest nog lang niet voorbij. Tot ver in de middag werd er feest gevierd op de beats van DJ Sap en Fruit. “Het was erg geslaagd”, glimlacht Alberts. “In goed overleg met vv Roden is er een partytent geplaatst en is er de hele middag feest gevierd. Ouders erbij, heel gezellig allemaal. Op een gegeven moment moesten we om kwart over zes zeggen dat het ‘schlüss’ was, zo leuk vonden die meiden het.”

En het komende half jaar? Dan gaat Roden het wederom proberen in de eerste klasse. “Ze hebben er zin in, willen ook graag spelen tegen betere tegenstanders. Als je iedere week zo dik wint is dat niet meer motiverend.” Een niveau hoger ziet Alberts zelf ook zitten. “De middenmoot moet voor ons haalbaar zijn. Daarnaast moeten we het de bovenste ploegen knap lastig kunnen maken. Daar gaan we als team in elk geval wel voor”, is hij strijdbaar.

Roden VV Roden Dames kampioen-4 Roden VV Roden Dames kampioen Roden VV Roden Dames kampioen-2 Roden VV Roden Dames kampioen-3