Roderik Franken en Pleun Burgmans winnaars van het REO Open

|||||
||||| Foto: |||||

RODEN - Afgelopen week werd op het tennispark van REO in Roden voor de twaalfde keer een Nationaal Ranglijst Toernooi gespeeld. Dit jaar met een nieuwe hoofdsponsor; Rabobank Roden. Het was een schitterende week met ontzettend veel mooie partijen. Ondanks de vaak matige voorspellingen was het vrijwel de hele week mooi en droog weer. In totaal werden er ruim 400 wedstrijden gespeeld. De organisatie kon een record aantal deelnemers (324) noteren met een totaal prijzengeld van ruim negenduizend euro. Bij het Nationaal Ranglijst Toernooi bij de heren wist Roderik Franken uit Amsterdam te winnen. Franken, als 5e geplaatst in Roden, die in het toernooi uitstekend tennis had laten zien, speelde in de finale tegen de ongeplaatste Nathan de Veer uit Badhoevedorp. Waar Franken in de kwart- en halve finale nog een set achterstand moest wegwerken bleek dit afgelopen zondag niet nodig te zijn. De Veer kwam er niet aan te pas tegen een ontketende tegenstander. Met 6-3 en 6-2 pakte Franken zijn eerste titel bij REO. Bij de dames kwam Nikki Luttikhuis uit Oldenzaal in actie tegen Pleun Burgmans uit Bergeijk. Voor beide dames was dit de eerste keer in Roden. Zowel Nikki als Pleun waren middels een WildCard toegelaten aan het toernooi. Dankzij hun hoge ranking (respectievelijk nummer 33 en 34 van Nederland) waren ze ook nog eens 1e en 2e geplaatst. In een finale waarin hard geslagen werd door beide dames wist Burgmans in twee sets te winnen. Met 6-2 7-6 pakte Burgmans alweer de derde titel van dit seizoen. Eerder was ze de sterkste in Apeldoorn en Utrecht. Bij de overige categorieën waren veel regionale winnaars. In de Heren Enkel 4 haalde Sander Jans knap de finale. Hier was de koek op, met 1-6 3-6 ging deze verloren. Vorig jaar won hij nog de HE 5. In de Dames Enkel 4 was er ook succes voor REO, hier wist Danique Gimbrere er met de titel vandoor te gaan. Bastiaan Last, oud clubkampioen, werd met zijn partner uit Groningen 2e in de Heren Dubbel 4. Jarno Jans volgde zijn broer op als winnaar van de HE5. Met 6-2 6-4 won hij knap deze categorie. De finale in de HD5 was een onderonsje tussen REO en Norg. Bart Zijlstra en Emiel Mennega hadden geen kind aan Ids en Winand Hannema (6-4 6-3). In de Gemengd Dubbel 5 kenden Carsten Holscher en Mirte Oolders een goede week. De finale verloren zij helaas met 6-3 6-2 waarmee ze tweede zijn geworden. Naar succes in de HE5 had Jarno Jans ook succes in de HE6. Deze wist hij overtuigend met 6-3 6-4 te winnen. Iris Veldhuis, lid van de jeugdselectie van REO, was knap de sterkste in de DE7. Hiervoor moest zij in de halve finale winnen van haar goede vriendin Ilse Jansen (REO). De Dames Dubbel 8 werd een prooi voor Rianne Bosten en Kirsten Land van REO. Zij wisten alle wedstrijden winnend af te sluiten. Net als vorig jaar wist Martin van Rheenen de HE8 35+ te winnen. Bij de DE8 35+ was debutant Joke Rozema van REO de beste.