Rodermarktparade gered!

roden_rodermarktparade_2014-44_2f1f4b03-567c-4500-a6ac-452bdcdfc9c0

RODEN – Rodermarkt zonder praalwagens? Heel even leek het erop. Geen bouwlocaties om de wagens op te tuigen. Steeds minder mensen voelden er voor om hun schuur of loods tijdelijk ter beschikking te stellen, was het probleem. Was . Want nu gaat Volksvermaken, met medewerking van de gemeente, er zelf één bouwen. Op het bedrijventerrein in Roden op het perceel ten westen van Feeder One om precies te zijn. En daarmee is de Rodermarktparade in september gered!

Het college van burgemeester en wethouders van Noordenveld heeft besloten medewerking te verlenen aan de bouw van een loods voor Vereniging voor Volksvermaken Roden voor een periode van 10 jaar. Henk Kosters: "We kunnen ons niet voorstellen dat er geen Rodermarktparade meer is op de zaterdag in september. Wij werken dan ook graag mee aan de mogelijkheid een loods te bouwen, zodat er in ieder geval ruimte is voor de vele vrijwilligers om een wagen te bouwen."

Volksvermaken-voorzitter Lammert Kalfsbeek: "Met de realisatie van deze loods hebben we een bouwlocatie, waar vier tot zes paradewagens gebouwd kunnen worden. Hiermee voorkomen we een afname in het aantal paradewagens die aan de Rodermarktparade kunnen deelnemen. Zo kunnen we dus de komende jaren blijven genieten van een zeer hoog kwalitatieve parade, waar het publiek massaal voor naar Roden blijft komen." Naast de bouw van paradewagens wil Volksvermaken de loods in de winterperiode gebruiken als caravanstalling.