Roelof, Gilia of het achttal?

roden sportgala gilia flotar

Genomineerden ‘sporters met beperking’

RODEN – Vandaag stellen we in de Krant de genomineerden voor het Sportgala Noordenveld in de categorie ‘sporters met beperking’ voor. Stemmen kan via www.sportnoordenveld.nl of via de onderstaande bon.

Sinds 2007 biedt Flotar Roden de mogelijkheid om op vrijdagavond te aquajoggen. Roelof Hartholt doet vanaf het allereerste begin mee en is een uitermate fanatieke en enthousiaste aquajogger. Elke vrijdagavond is hij van de partij en zet hij zich voor de volle honderd procent in. Nadat hij met het wedstrijdzwemmen is gestopt, heeft jij zich helemaal toegelegd op dit onderdeel. Dit doet hij met erg veel plezier en enthousiasme. Omdat hij zich helemaal thuisvoelt in het water, is hij nu zelfs begonnen met duiken.

Gilia Alveringh zwemt al sinds 2004 bij Flotar Roden, ze doet altijd mee met zwemwedstrijden en wint vaak eremetaal. De schoolslag en borstcrawl zijn haar favoriete zwemslagen. Als reservezwemmer was zij uitverkoren om in september 2014 mee te gaan naar de Special Olympics European Summer Games in Antwerpen wanneer er een zwemmer van de deelnemende ploeg zou uitvallen. Hiervoor heeft Gilia regelmatig mee mogen trainen met de zwemploeg. Gilia is erg leergierig en super enthousiast.

Een achttal wedstrijdzwemmers – Wendy Lagro. Joella Wiggering, Marjan van der Veen, Liesanne Habing, Ronald Suurd, Renske Wekema, Lukina Rutgers en Gilia Alveringh- hebben in juni 2014 deelgenomen aan de Special Olympics Nationale Spelen in Heerenveen. Het werd een succesvol evenement waarbij deze acht zwemmers vier gouden, twee zilveren en een bronzen medaille in de wacht hebben gesleept. Deze kernploeg van Flotar Roden is een zeer hechte groep die zowel individueel als in groepsverband goede prestaties verricht. Op individueel niveau wordt er gestreden, maar er is zeker ook sprake van sportiviteit en aandacht voor elkaar.

 

roden sportgala sportman  flotar roden sportgala team flotar b Roden sportgala team flotar