Rondje langs de korven

KVW’22

Dit weekend mocht de selectie van KVW’22 afreizen naar Zuidwolde voor de return tegen ZKC’19. De thuiswedstrijd, en tevens de eerste competitiewedstrijd onder de naam KVW’22, werd door het vlaggenschip uiteindelijk dik verloren. Het team mist nog steeds een drietal heren door blessures. Jeroen van Wijk, Sicco Koopmans en Joost Mellema keken dus helaas van de zijlijn toe. Niels Lap en Marijn van Wijk namen deze week de plekken in naast Arjan Kiewiet en Frans Wobbes en ze deden dit niet onverdienstelijk.

De eerste helft begon goed voor de thuisploeg, maar KVW’22 liet meteen zien niet voor niets naar Zuidwolde te zijn afgereisd. Na een 2-0 achterstand trok Annelies Schuitema de stand snel gelijk en dit ging de eerste helft grotendeels zo heen en weer. Na 20 minuten spelen was het echter het vlaggenschip uit Leek/Oostwold die het voortouw nam en ging rusten met twee punten voorsprong: 9-11.

De tweede helft begon matig en de ploeg kreeg snel vijf doelpunten achter elkaar tegen: 14-11 in het voordeel van ZKC. Desondanks lieten de spelers de koppen niet hangen. Door doelpunten van invaller Dylan Noordhof, Niels Lap en Arjan Kiewiet werd het verschil terug gebracht naar twee punten verschil met nog drie minuten te spelen. Helaas bleef het daarbij en door een laatste doelpunt van ZKC stond de eindstand van 23-20 uiteindelijk op het scorebord. Volgend weekend is de selectie vrij, waarna de voorbereiding voor de zaal begint. Zaterdag 26 november zal de eerste competitiewedstrijd gespeeld gaan worden; het bijbehorende programma zal binnenkort op de website verschijnen.

Sparta

HARICH/ZEVENHUIZEN - Zaterdagmiddag stond de laatste veldwedstrijd van 2022 op het programma. Tegenstander in deze laatste wedstrijd was Harich. In de eerste wedstrijd speelden beide ploegen gelijk, tot ontevredenheid van de Zoutmanformatie. Sparta opende sterk en stond vlot op een 0-3 voorsprong, waarna ook Harich de korf wist te vinden. Harich gaf niet op en boog de achterstand om in een 4-3 voorsprong. Daarna was het stuivertje wisselen. Sparta nam daarin telkens het initiatief, maar de Friezen kwamen telkens op gelijke hoogte. Bij 7-8 werd de kleedkamers opgezocht. Na rust was het Sparta dat direct weer de korf vond. Maar echt doordrukken lukte de Zevenhuisters niet. Met nog 15 minuten op de klok was het 10-13. Met nog 1 minuut op de klok was de stand 14-15. Een spannend slotfase brak aan, waarin Sparta van afstand de korf wist te vinden en daarmee de punten veilig wist te stellen: 14-16. Door de overwinning op Harich en het verlies van de concurrentie mag Sparta zich ‘herbstmeister’ noemen van de 3e Klasse B. Na de zaalcompetitie wordt op zaterdag 22 april de competitie hervat tegen It Fean/Boelenslaan.