Roner Boekenmarkt breidt zich voor op de grootste overdekte boekenmarkt van het noorden

RODEN – De tussenmarkt op 1,2 en 3 oktober levert al €8000,- op voor diverse goede doelen. In 2020 konden en mochten de boekenmarkt-vrijwilligers niet  i.v.m. corona. Dus waren alle boekenplanken en bananendozen vol. Maar een succesvolle ‘Tussenmarkt van 1 2 en 3 oktober” heeft niet alleen 8000 euro voor de goede doelen opgeleverd, er is ook weer ruimte in de boekenopslag. Vrijwilligers en bestuur van de Roder Boekenmarkt hebben er zin om op 28 en 29 december weer te knallen op de Grootste Overdekte Boekenmarkt van Noord Nederland. Men kan weer boeken inleveren.

Voorzitter Arie van der Klei zegt verder: ‘Het is heel fijn, dat wij dankzij de gemeente Noordenveld nu kunnen beschikken over een vaste locatie op Ceintuurbaan Noord 122. We hoeven nu niet meer onze energie te steken in het zoeken van een goede locatie. Deze energie steken we nu in een nog mooiere boekenmarkt, waar boeken een tweede leven krijgen en waar de klant kan zoeken in een gerubriceerd aanbod, dat ook grotendeels op alfabet wordt gepresenteerd. In december hebben wij ook weer een literair café met koffie, soep en lekkere broodjes.’

Vanaf 1 november t/m 25 november kunt u uw boeken van maandag t/m donderdag tussen  9.00 uur en 16.00 uur  inleveren bij onze sorterende vrijwilligers op Ceintuurbaan Noord 122 in Roden. Ook  kunt u in deze periode uw boeken inleveren bij de bibliotheken in Leek, Peize, Roden en Eelde. Ook de wereldwinkels in Roden en Norg en het Verenigingsgebouw in Veenhuizen zijn inleverpunten. U  wordt echter beleefd doch met gepaste klem verzocht om de boeken in te leveren op Ceintuurbaan Noord 122, dan krijgt u ook een indruk van het geweldige werk van de vrijwilligers. Er zit wel een risico aan, misschien wordt u wel aangestoken met het boekenvirus en wordt u ook vrijwilliger.

Allereerst willen de vrijwilligers voorkomen, dat we boeken weg gooien. Je kunt ze beter een tweede leven geven. Maar met de Roder Boekenmarkt worden ook een paar Euro’s verdiend en die gaan naar twee goede doelen. De Ghana werkgroep in Noordenveld en de aansterkvakantie voor kinderen uit Wit Rusland, die nog slachtoffer worden van de radioactieve vervuiling na de Kernramp in Tsjernobyl.