NVM OPEN HUIZENDAG 4 oktober 2014

Voor huizenzoekers dient zich zaterdag 4 oktober een ideale gelegenheid om zich te oriënteren op het woningaanbod in de regio. Tientallen verkopers zetten dan de deuren open voor geïnteresseerden tijdens de landelijke NVM Open Huizen Dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u zónder afspraak de deelnemende woningen bezichtigen. Het is lang geleden dat de omstandigheden op de woningmarkt voor kopers zo gunstig uitvielen. De rente is laag, er is een ruim woningaanbod en de prijzen zijn gedaald. Voor sommigen betekent dit alles dat er nu meer woningen binnen hun financiële bereik vallen dan enkele maanden geleden. Een ideale periode kortom om u eens goed te oriënteren en op zaterdag 4 oktober enkele woningen – vrijblijvend en zonder afspraak vooraf – te bezichtigen.

Tips voor de Open Huizen Dag
Natuurlijk, tijdens een bezichtiging op de NVM Open Huizen Dag probeert u uit te vinden of een woning bij u past. Maar waar moet u gaan kijken en waar moet u precies op letten? Hierbij geven wij u enkele goede tips voor een succesvolle Open Huizen Dag.

Maak een bezichtigingslijstje
Hoe u uw ideale huizenroute op 4 oktober uitstippelt? Simpel. In deze krant staan de deelnemende woningen geadverteerd en op funda.nl en op de afzonderlijke sites van de adverterende makelaars in deze krant kunt u het geactualiseerde Open Huis aanbod vinden. Daarna is het een kwestie van een selectie maken. 

Maak notities
Als u meerdere woningen gaat bekijken is het handig om notities te maken. Noteer plus- en minpunten van de woning en geef eventueel de woning een cijfer. Op deze manier heeft u aan het einde van de Open Huizen dag een goed overzicht van de bezochte woningen.
Na de NVM Open Huizendag heeft u misschien 1 of meerdere woningen waarvan uw hart sneller gaat kloppen. Maak dan een afspraak voor een tweede bezichtiging met de verkopende makelaar en neem eventueel een eigen  NVM-aankoopmakelaar mee. Deze heeft bouwkundig inzicht, kent de buurt en kan een deskundig oordeel geven over de vraagprijs. Hij kan uw steun en toeverlaat zijn bij het nemen van zeer belangrijke beslissingen.
Veel kijkplezier op 4 oktober.