Roners Roos en Robin in de race voor Miss Beauty of DrentheRODEN
Roos de Meijer en Robin Nijholt uit Roden doen dit jaar mee aan de verkiezingen van Miss Beauty of Drenthe. Miss Beauty of Drenthe valt onder Miss Beauty of The Netherlands en wordt jaarlijks georganiseerd. Dat Roos en Robin dit jaar mee zouden doen aan de verkiezingen, hadden ze absoluut niet verwacht: ‘’Ik werd via Facebook gescout door de organisatie’’, vertelt de 18-jarige Roos. ‘’Ze hadden mijn foto’s bekeken en vroegen me om nieuwe foto’s in te sturen. Dit heb ik ook gedaan en vervolgens werd ik uitgenodigd voor een casting. Van de 300 meiden die er waren, zit ik nu bij de beste 15 van heel Drenthe.’’

Ook voor de 15-jarige Robin is het een verrassing dat ze nog in de race is voor Miss Drenthe: ‘’Ik was al wel in contact met een ander modellenbureau en zij vertelden mij dat ik mee moest gaan doen aan de verkiezingen voor Miss Beauty of Drenthe’’, vertelt Robin. ‘’Ik doe overigens wel in een andere categorie mee als Roos. De categorie waar Roos in meedoet is Miss Beauty. Ik ben qua leeftijd nog niet volwassen en behoor dus tot de categorie Miss Teen.’’ Ook Robin werd dus uitgenodigd voor de casting, waarbij ze verschillende rondes moest doorstaan. ‘’Ik moest een voorstelronde doen, een bikinironde en ik kreeg een Engelse vraag. Hierbij testen ze of mijn Engels wel goed genoeg is’’, vertelt Robin.’’ Beide meiden kijken op een positieve manier naar dit avontuur, waar ze in december zijn ingestapt. ‘’Ik vind het super leuk om mee te doen en stapte er eigenlijk met een lachertje in’’, vertelt Roos. ‘’Ik had nooit gedacht dat ik model zou kunnen worden, maar het is altijd wel een droom geweest. Ik geniet heel veel van de trainingen die we moeten doen en ik leer er ook veel van. Zo krijgen we lessen over hoe we op de catwalk moeten lopen, wat voor loopjes en poses we moeten aannemen en krijgen we communicatietrainingen’’. ‘’Het gaat absoluut niet alleen over mooi zijn’’, vult Robin aan. ‘’Je moet er ook zeker de brains voor hebben.’’ In de finaleronde, die op 19 april plaatsvindt in Zuidlaren, moeten beide meiden namelijk ook een spreekronde uitvoeren. Hierbij krijgen ze een maatschappelijk onderwerp toegewezen waar ze over moeten vertellen. Naast deze ronde bestaat de finale onder andere uit een bikinironde, openingsdans en een galaronde.

Ondanks dat Roos en Robin niet in dezelfde categorie meedoen, zien ze elkaar veel en zijn ze uitgegroeid tot goede vriendinnen. ‘’We kenden elkaar voor de verkiezingen nog niet’’, vertelt Roos. ‘’Maar we zijn nu echt vriendinnen. Net als met alle andere meiden trouwens.’’ ‘’Dat vind ik ook het lastige’’, vult Robin aan. ‘’We zijn een band aan het opbouwen met alle deelneemsters, maar we moeten straks tegen elkaar strijden. Dat is echt niet leuk, want ik gun het iedereen om te winnen.’’ Omdat de Roners redelijk nuchter in het hele traject stapten, genieten ze nu met volle teugen: ‘’Ik vind het zo leuk om te laten zien wie je bent’’, vertelt Robin. ‘’Uiteraard krijg ik af en toe ook minder leuke reacties op Social Media’’, maar daar trek ik me weinig van aan. Dat zal ook wel met de leeftijd te maken hebben denk ik.’’

Naast de Miss Beauty verkiezingen gaan de meiden ook allebei nog naar school. ‘’Ik doe een MBO-4 opleiding voor musical-performer in Groningen’’, vertelt Roos. ‘’Een opleiding waarvoor ik ook vaak op het podium moet staan. Iedereen kent me ook vooral van het podium. Dat is gewoon mijn plek en daar voel ik me thuis. Daarom past het modellenwerk ook goed bij mij, ondanks dat ik niet het prototype model ben.’’ Robin zit op dit moment in haar derde jaar van de havo aan de Ronerborg in Roden. Ondanks dat ze op dit moment minder tijd heeft voor andere dingen, is ze blij dat ze meedoet aan Miss Beauty of Drenthe: ‘’Ik wilde vroeger altijd al modellenwerk doen en ben blij dat ik nu een kans krijg om hierin verder te gaan.’’ Echter moeten Robin en Roos nog vele stappen zetten om een volwaardig model te worden. ‘’We moeten eerst Miss Beauty of Drenthe zien te winnen’’, vertelt Roos.  ‘’Als dit gelukt is, mogen we Drenthe vertegenwoordigen bij Miss Beauty of The Netherlands. Vervolgens zijn er ook nog internationale verkiezingen waar we aan mee moeten doen. Kortom, nog een heel lang traject.’’ Stemmen op Roos voor de verkiezingen van Miss Beauty of Drenthe is mogelijk door ‘Poll Drenthe Roos’ te sms’en naar 3010. Stemmen op Robin kan door ‘Poll Drenthe Robin’ te sms’en naar hetzelfde nummer. Er zijn wél kosten verbonden aan het stemmen, dat onder andere besteed wordt aan het Linda Foundation. Het Linda Foundation is partner van Miss Beauty of The Netherlands en zamelt geld in voor arme gezinnen in Nederland.