In beeld - Jasmijn Gimbrère

In beeld

NIEBERT – Afgelopen week stuntte tennisster Jasmijn Gimbrère uit Niebert door voor het eerst een speelster uit de mondiale top 500 te verslaan. In de eerste ronde van het proftoernooi van Monastir in Tunesië won de twintigjarige Gimbrère in drie sets van de als derde geplaatste Française Mallaurie Noel, de nummer 492 van de wereldranglijst. Nooit eerder versloeg Gimbrère een tennisster die zo hoog op de wereldranglijst staat.

In het verleden won Gimbrère onder andere twee keer de nationale dubbelspeltitel in haar leeftijdscategorie. Ook haalde zij op haar zeventiende al de kwartfinale bij het Nederlands Kampioenschap voor senioren. Sinds het behalen van haar gymnasiumdiploma in 2017 timmert Gimbrère gestaag aan de weg als proftennisster. Tegenwoordig woont zij in Den Haag, waar zij traint onder leiding van Gerard van Hellemondt. Momenteel staat Gimbrère op plek 1086 op de wereldranglijst, haar hoogste positie ooit.

In de tweede ronde van het toernooi van Monastir nam Gimbrère het op tegen de Amerikaanse Lauren Proctor, de nummer 863 van de wereldranglijst. Die wedstrijd verloor zij in drie sets met 3-6, 6-4 en 4-6.